SRC Josip Uravić Pepi - Slavka Nikolića 25b, grad Krk 

3. HNL Zapad - sezona 2017./2018. 

OPATIJA - KRK 0:2

10.kolo - 3.HNL Zapad
Igralište Opatije.
Gledatelja 200
Sudac: Valentin Jakovac (Mrkopalj) 6,5

Strijelci: 0:1 Čuturilo (47), 0:2 Josipović (50)

Žuti kartoni: Berković (27), T. Rudan (31), Kolić (34), Šolić (52), Kovačević (54), Zec (72), Vidas (77), Fl. Fumić (80)
Crveni karton: Fl. Fumić (82, drugi žuti karton)

OPATIJA: Raspor 5,5, Cvetković 5,5 (86 Bajramović -), Lee 5,5, Kolić 5,5, J. Rudan 5,5, Kovačević 5, Klapan 5,5, Šolić 5 (54 Lazić 5), Mršić 5,5 (62 Radomir -), T. Rudan 5, Šuker 5
KRK: Berković 6,5, Kurolt 6, Con 7, Tot 6,5, Vidas 6 (89 Jurasić -), Kovačević 6,5, Fi. Fumić 6,5, Čuturilo 6,5, Zec 6,5 (79 Malinić -), Pejanović 6,5, Josipović 6,5 (63 Fl. Fumić)

Slatka i vrlo značajna pobjeda u Opatiji u derbiju 3. HNL – zapad i dokaz da je domaći poraz u 9. kolu od NK Stupnika slučajan i splet okolnosti. Utakmica u Opatiji odigrana je u ne baš dobrim uvjetima za igru, to se prvenstveno tiče travnjaka ako ga se tako može nazvati a potom i suđenja koje je bilo više nego domaćinski. To sve govori u prilog  snazi, odlučnosti i htjenju igrača Krka za razliku od spomenute utakmice  sa Nk Stupnikom u Krku.

U prvom dijelu gledali smo dosta lošu predstavu obaju aktera za što je prvenstveno kriv neravni i mekani teren na kojemu je bilo teško odigrati bilo kakvu kombinaciju tako da se igra napucavanjem lopte selila iz polovice na drugu polovicu a najveća opasnost po gol protivnika dolazila je iz prekida. U 28 min. utakmice dosuđen nepostojeći slobodni udarac na nekih 25 metara od gola Krčana, izvođač Šolić pucao je pod gredu ali Berković je bio na mjestu i paradom izbio loptu u korner. Pokušaji igrača Krka ,u nekoliko navrata da kombinatorikom uđu u priliku za gol,  bili su spriječeni u samoj završnici akcije.

U sučevoj nadoknadi prvog dijela Totić padom u noge i pravovremenom intervencijom nad domaćim napadačem, sprječava moguće vodstvo Opatije.

Početkom drugog dijela slijedi nokaut u izvedbi bodula za igrače i navijače domaćina, sve u pet minuta igre. Pejanović je lijepo centrirao na Zeca koji je najviši u skoku u šesnaestercu Opatijaca, prebačena je lopta na drugu stativu gdje ju iz neposredne blizine Čuturilo gura u mrežu za 0:1. U slijedećoj akciji bodula opet Pejanović idealno glavom upošljava Josipovića a najbolji strijelac lige oči u oči sa Rasporom hladnokrvno pogađa za 0:2.

Opatijci dižu malo ritam ali i time ostavljaju dosta prostora iza leđa brzim krčkim napadačima te izgledne prilike za povišenje rezultata ne iskorištavaju Fumić i Pejanović. Svako nastojanje domaćina da učini nešto više završavalo je u nogama stoperskog para Con – Totić ili u rukama sigurnog golmana Berkovića. Lošim uvjetima za igru pridružio se i glavni sudac Jakovac iz Mrkoplja koji je svojim čudnim kriterijem unio nervozu u igrače obiju ekipa, pokazavši čak 11 žutih i jedan crveni karton u inače mirnoj te fer i korektnoj utakmici. Salvu smijeha od objektivne publike izazvala je njegova odluka o pokazivanju drugog žutog kartona a time i isključenja napadača Krka Fumića nakon čega je isti igrač bio pogođen laktom u glavu. U zapisniku utakmice navedeno je da je igrač dobio drugi žuti zbog prigovora .

Slijedeću prvenstvenu utakmicu igrači Krka igraju kod kuće sa bodovno izjednačenom, trećeplasiranom Nk Dubravom u srijedu 02. studenog sa početkom u 14,00 sati. Utakmice 11. kola pomaknute su zbog obveza nekih igrača iz Zagreba igranjem u amaterskoj reprezentaciji Hrvatske.

Informativno

Klub je osnovan 15. prosinca 1940. godine. Seniorska ekipa natječe se u 3. zapadnoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Natjecanje se odvija po dvostrukom bod-sustavu i to u dvije nogometne sezone, jesenskoj i proljetnoj.

Linkovi

Kontakt

  •  Slavka Nikolića 25b, grad Krk, 51500
  •  051 222 956
  •  098 305 594
  •  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Više informacija