SRC Josip Uravić Pepi - Slavka Nikolića 25b, grad Krk 

3. HNL Zapad - sezona 2018./2019. 

JADRAN - KRK 2:1

22. Kolo.
Stadion Veli Jože.
Gledatelja: 100
Sudac: Martin Tomačić (Draganići)

Strijelci: 0:1 Fumić (42), 1:1 Videkić (57), 2:1 Kepčija (80-11m)
Žuti kartoni: Belušić, Ilić, Videkić, Dujanić (Jadran), Kurolt, Turkalj, Con, Čuturilo, Nicoletti, Malinić (Krk)
Crveni karton: Begić (63, psovanje glavnog suca)

JADRAN: Milocani, Belušić, Ilić, Ereiz, Šoškić, Šegon (80 Banić), Đurić, Vlizlo (46 Kepčija), Tikas, Dujanić, Radman (46 Videkić)

KRK: Nicoletti, Fumić, Con, Masnjak (78 Rošić), Čuturilo, Alilović (50 Buršić), Turkalj, Kurolt, Begić, Malinić, Vidas

Lakrdija u Poreču u režiji suca Martina Tomačića iz Draganića koji je od početka susreta poguravao domaćina do konačne pobjede. Žalosno je što skoro sva nogometna izvješća sa utakmica od prve pa do treće lige započinju sa napisima o dvojbenim odlukama sudaca i ne samo to, jer isti zaštićeni kao medvjedi, svjesni što rade još vam se smiju u lice. Dijele kartone šakom i kapom naravno znajući kome, računajući da isti neće zbog kazne nastupiti na idućoj utakmici i sve to s blagoslovom nadležnih jer se kartonijada novčano kažnjava.

Nogometaši Krka odigrali su najbolje prvo poluvrijeme od svih utakmica u proljetnom dijelu prvenstva. Bili su agresivni s točnom predajom lopte i opasni po gol protivnika. Već u trećoj minuti Malinić centrira na glavu svog kapetana Čuturila a njegov udarac zamalo prolazi kraj vratnice. Do 30 minute, mirne i korektne utakmice sudac sankcionira sa čak tri žuta kartona Krčane u bezazlenim startovima dok drugoj strani pokazuje samo jedan i time polako sputava igru Krčkih igrača. Bilo je i tu suđenje svakog kontakta i to većinom na visini šesnaesterca Krčana. U 30 minuti nagovještaj vodstva Krka u vidu solo prodora napadača Fumića no njegov centar u peterac odbija domaći stoper u korner. Slijedi 42 minuta i brza akcija na sredini terena Čuturilo – Begić – Fumić a ovaj potonji ulazi u šesnaestrac Porečana i hladnokrvno trese mrežu za 0:1.

U drugom dijelu već na početku, nakon slobodnjaka Čuturila u ziceru se našao stoper Krka Con, no izgleda da je lopta i njega iznenadila i mlaki udarac glavom iz blizine završava u naručju Miloccanija. Slijedi prodor Kurolta, koji u karakterističnom stilu prolazi nekoliko protivničkih igrača i kada mu je bio otvoren udarac prema golu, nepotrebno upošljava Fumića kojem lopta bježi u gol aut. U 57 minuti potez utakmice tek ušlog igrača Porečana Videkića koji topovski, volejem sa dvadesetak metarara od gola Nicolettija pogađa sam gornji ugao za izjednačenje rezultata na 1:1. Bio je to prvi udarac domaćina prema golu protivnika i euro gol. Pet minuta kasnije kontru Krčana predvodi Begić i u izglednoj situaciji namjeravajući uposliti slobodnog Fumića, pogađa loptom natrčalog suca te je dobra situacija za postizanje pogotka otišla u nepovrat. Usput isti napadač Krka opsovao je sucu izritiran dotadašnjim suđenjem i njegovom obrambenom zadatku za Porečane a ovaj mu pokazao direktni crveni karton i naravno isklučenje. U 70 minuti zicer na jednoj i drugoj strani no vratari su bili na visini zadatka. U 80 minuti trenutak odluke i teatralni pad iskusnog Dujanića u šesnaestercu Krčana od nikoga udaren niti sapleten a sudac pokazuje na kazneni udarac, na iznenađenje gostujućih igrača ali na očekivanje domaćih aktera utakmice. Kepčija je bio siguran realizator za konačnih 2:1.

Na kraju utakmica, u kojoj su nogometaši Krka još u prvom dijelu propustili napuniti mrežu slabijeg protivnika i tako spriječiti obilatu naklonost suca domaćim igračima. Sumnju u nečiste radnje izazvala je rečenica člana uprave domaćina koji je na kraju rekao: '' Nemojte se ljutit za ovo, nama su bodovi potrebniji nego vama.''

 

 

 

Informativno

Klub je osnovan 15. prosinca 1940. godine. Seniorska ekipa natječe se u 3. zapadnoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Natjecanje se odvija po dvostrukom bod-sustavu i to u dvije nogometne sezone, jesenskoj i proljetnoj.

Linkovi

Kontakt

  •  Slavka Nikolića 25b, grad Krk, 51500
  •  051 222 956
  •  098 305 594
  •  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Više informacija