CRES – KRK 0:0

Igralište: Dari

Gledatelja: 70

Sudac: Dalibor Šušnjar (Rupa)

Žuti kartoni: K. Zubović, Bajrić, Tarabocchia (Cres), Šarić (Krk)

Crveni karton: Šarić (Krk, 90+2, drugi žuti)

CRES: Šušak, Baljak, Gojak, A. Zubović, Tarabocchia, Jusufi (90+3 Zeko), K. Zubović, Bajrić (73 Savić), Cnovršanin, Ban (54 Nikolić), Smolčić (73 Kokorović)

KRK: Vargić, Rudan, D. Jurešić (77 Berisha), Turkalj, Klenovšek (65 Dvorničić), Traub (65 Miš-Mešić), Lucić, jelić, Smojvir, Bokulić, M. Jurešić

Olako rasipanje bodova nastavljeno je i utakmicom na  Cresu sa istoimenim protivnikom. Protivnikom koji je limitiran u svakom pogledu i jedna je od najlošijih ekipa u natjecanju, što i govori trenutna pozicija na tabeli natjecanja. Nogometaši Krka pokazali su tek u prvom dijelu utakmice koliku – toliku želju za pobjedom i potrebitu agresivu, koja je nestala u drugom dijelu utakmice, naročito u napadačkom dijelu ekipe.

Počelo je prigodom Jelića u 12 minuti utakmice, nakon dobre kombinacije i pravodobno ubačene lopte prema najboljem krčkom napadaču. Centralni napadač Krka fino je prihvatio loptu i poluvolejem pogodio gredu, te su centimetri nedostajali za vodstvo gostujuće ekipe, koja je od početka utakmice diktirala tempo i prisilila domaćina na obrambene zadatke. U 30 minuti Klenovšek prelazi dvojicu Cresana, dolazi u zonu šuta i dobro puca u sami donji kut vratara Šuška, no najbolji pojedinac susreta čudesno vadi loptu na samoj crti i zadržava svoju ekipu živom.

U drugom dijelu nestala je kombinatorika krčkog sastava iz prvog dijela, nerezonski se dugim loptama i dijagonalama iz zadnje linije tražilo napadače, preskačući srednju lininiju, i sve što je susret odmicao prema kraju u igrače Krka uvlačila se nervoza što je rezultiralo niz tehničkih grešaka u predaji lopte. U 56 minuti Klenovšek je probio lijevu stranu, ušao u 16 m. protivnika, opalio po lopti ali srećom za domaće ispriječila se noga stopera Baljaka, te je od dobre prigode ostao samo udarac iz kuta. Šest minuta kasnije Smojvir ne koristi konfuziju u obrani Cresana kada je u šesnaestercu bio brži od domaćeg vratara, ali njegov lob nije bio precizan nego prejak, te lopta odlazi iznad grede. U jeku napada i posjeda lopte nogometaša Krka, zamalo dolazi do pogotka domaćina nakon jedne kontre u režiji najboljeg igrača Jusufa Plumba, no vratar Vargić bio je priseban te obranio težak udarac istog igrača sa ruba 16m.,odbivši loptu u korner. U samoj završnici utakmice još jedan zicer za krčane nakon slobodnog udarca Lucića i nabačene lopte u šesnaesterac domaćina, redom loptu nisu uspjeli glavama zahvatiti stoperi gostiju Turkalj i Bokulić, a ona pada u sami donji kut čuvara mreže Šuška, koji se izgleda specijalizirao za takve obrane te je identičnom paradom iz 30 minute utakmice spasio svoju ekipu od poraza.

Slijedeće prvenstveno kolo nogometaši Krka na svom travnjaku dočekuju ekipu Naprijeda iz Hreljina. Veseli povratak u ekipu stožernih igrača, kapetana Zeca i srednjaka Aščića, koji su odradili pauzu zbog žutih kartona. Utakmica se igra u subotu s početkom u 17,00 sati.

Odigrane utakmice omladinskih selekcija:

HNK Rijeka – Nk Krk  7:0 – U-10

Nk Krk – Nk Grobničan  0:0 – ml. pioniri

Nk Krk – Nk Grobničan  0:3 – st. pioniri

Nk Krk – Nk Nehaj  3:0 – kadeti

Strijelci: Jakov Fantov, Lovro Barbalić, Dado Husić 

Selekcije U – 9 i U – 11 bile su slobodne ovo kolo, dok juniori Krka i Nehaja svoju prvenstvenu utakmicu igraju u utorak sa početkom u 16,30 sati.