DUGO SELO – KRK 0:0

Gradski stadion.
Gledatelja: 300
Sutkinja: Ivana Martinčić.
Žuti kartoni: Slunjski, Palić, trener Halilović (Dugo Selo), Jurešić (Krk)
Crveni karton: Bokulić (Krk, 21′)
DUGO SELO: Kakša, Mraković (46 Miškić), Filipović, Radoš, Lebar, Slunjski, Janušić, Kovačić (71 Bastalec), Palić, Gobbo (62 Marinić), Barišić (90+1 Franjčić)
KRK: Vargić, Klenovšek (68 Matulja), Burul (87 Pullen), Lucić, Jelić (25 Pervan), Jurešić, Dukađin (87 Matić), Bokulić, Kosić, Delibegović, Golemac (68 Begonja)

U prvoj utakmici nastavaka prvenstva, bod velik kao kuća sa gostovanja u Dugom Selu. Nogometaši Krka skoro cijelu utakmicu bili su brojčano inferiorni, zbog ranog isključenja stopera Bokulića u 21 min. dvoboja. S igračem manje u polju i sa taktičkom disciplinom u obrani uspjeli su paririati domaćinu a uz malu dozu sreće mogli ugrabiti i puni plijen.

Od prve minute najveću glavobolju obrani krčana zadavao je najbolji pojedinac u redovima Dugoselčana, mladi i vižljasti Maks Slunjski, bivši junior Dinama, koji je svojim okomitim prodorima te izmjenama mjesta u napadačkom redu, stvorio nekoliko dobrih prigoda za svoju ekipu. U 21 minuti šok za goste, nakon kiksa u sredini terena, lopta dolazi do napadača domaćih Janušića koji se na samom rubu šesnaesterca oslobađa stopera Bokulića te mu biva otvoren put prema Vargiću. Stoperu krčana nije preostalo ništa drugo nego da ga obori sa leđa što je sutkinja Petravić okarakterizirala crvenim kartonom i isključenjem.

Poremetilo je to koncept igre krčana te je trener Tkalčević bio prisiljen iz igre povući jednog napadača i upotpuniti upražnjeno stopersko mjesto igračem sa klupe. Iako igrački hendikepirani, nogometaši Krka do kraja poluvremena nisu dopustili domaćinu da stvori neku povoljnu priliku, čak štoviše opasno su zaprijetili u 29 min. preko Klenovšeka, no domaći vratar paradom izbio je loptu u korner. Svi upućeni centaršutevi u šesnaesterac sa strane Dugog Sela završavali su na glavama stopera ili u sigurnim rukama pouzdanog vratara Vargića.

U drugom dijelu nastavila se priča iz prvog poluvremena. Domaćin preuzima inicijativu i posjed lopte ali sve njihove akcije završavaju na nekih četrdesetak metara od gola borbenih krčana. Nisu prolazile ni visoko nabačene lopte u šesnaest metara gostiju, te su iste bile lak plijen odlično postavljene  obrane.

Najbolju priliku domaćin ne koristi u 60 min. utakmice nakon nabačaja sa desne strane gdje dvojica napadača u skoku promašuju loptu glavom. 

U 68 min. strateg krčana Tkalčević izvodi iz igre već pomalo umorne Klenovšeka i Golemca te ubacuje svježe snage u vidu brzanca Matulje i novopristiglog u redove Krka, mladog Begonje. Igra krčana postaje opasnija u tranziciji jer je potonji srednjak  gostiju u nekoliko navrata primanjem lopte te razigravanjem suigrača pokazao kako će biti veliko pojačanje naročito u polušpici svoje ekipe, gdje se očekuje onaj zadnji pas prema svojim napadačima.

Desetak minuta prije kraja utakmice i najbolja prilika za nogometaše Krka. U jeku napada domaćina sjevnula je kontra i situacija dva na dva a akteri sa krčke strane bili su Matulja i Lucić. U zadnji tren presiječena je lopta sa strane domaćeg stopera i dodavanje prema slobodnom Luciću, kojem su bila otvorena vrata prema golu. Dojam je da Matulja u toj akciji nije iskoristio svoju prednost nad protivničkim čuvarem, a to je brzina, te sam završiti akciju pogotkom.

Na kraju ipak moramo biti vrlo zadovoljni bodom s obzirom na okolnosti.

Slijedeće kolo nogometaši Krka opet gostuju, ovaj put ne tako daleko.

Regionalni derbi sa Grobničanom igra se u subotu u Mavrincima sa početkom od 15,00 sati.