IN MEMORIAM – DR. MLADEN ŠPANJOL

Tužno je odjeknula vijest o preranom odlasku prijatelja, i prije svega dobrog čovika, našega doktora Španjola, kako smo ga svi u klubu zvali.

Uvijek vedar i raspoložen za šalu, sjedio bi na klupi kraj travnjaka, ponekad i sa svojom kćeri, te po potrebi u datom momentu pružio pomoć ozlijeđenom igraču u terenu za igru. Znao je i ustati sa klupe te vraćati lopte igračima da je ubace nazad u igru. U toj svojoj skromnosti, ništa mu nije bilo teško.

Prije godinu dana obavijestio me da zbog bolesti trenutno nije u mogućnosti obavljati poslove liječnika u Nogometnom klubu Krk, te da će se on osobno potruditi oko svoje zamjene. Poželio sam mu brzi oporavak , povratak poslu i familiji, te naravno klupi i vikend utakmicama našeg kluba. Prije otprilike mjesec dana nazvao je iz Varaždinskih Toplica i po glasu je izgledalo optimistično. Interesirala ga je  trenutna situacija u klubu s obzirom ulaska u viši rang takmičenja te novi infrakstrukturni zahvati 

To je bio nažalost naš posljednji razgovor.

Za nas koji smo ga poznavali, koji smo sa njim surađivali, ne samo u Nogometnom klubu nego i izvan njega, to je nenadnoknadiv gubitak.

napisao Željko Dminić