KARLOVAC 1919 – KRK 0:0

Stadion: Branko Čavković-Čavlek

Gledatelja: 400

Sudac: Ivan Slunjski (Varaždin)

Žuti karton: Dminić (87, predstavnik Krka)

KARLOVAC 1919: Marković Barać, Stepinac, Stanić (65 Kurečki), Utrobičić, Paracki, Zavalić, Budimir (65 Krstanović), Matiazh (84 Viduka), Pamić, Ereiz (24 Tankosić)

KRK: Vargić, M. Jurešić, Begonja (68 Golemac), Kosić, Pervan, Lucić, Jurica, Burul (87 Matulja), Delibegović, Klenovšek (74 Bokulić), Dukađin (68 Maas)

Nogometaši Krka i dalje ostaju neporaženi u proljetnom dijelu prvenstvenih dvoboja. U 19. kolu kao gosti kod pretendenta za naslov prvaka ekipe Karlovca, ostvaren je taktička zamisao trenera Tkalčevića, gdje je obrambene zadane zadatke ostvario svaki pojedinac na terenu. Uz malo više sreće i sudačke naklonosti domaćinu, krčani su mogli i do punog plijena.

Počelo je opasnim udarcem unutar šesnaest metara, već u prvoj akciji domaće ekipe, no Vargić je budan i izbija loptu u korner. Strateg krčana Tkalčević prepustio je sredinu terena karlovčanima te sa plitkom agresivnom obranom i u napadačkoj formaciji oslanjanjem na iskusnog i brzog napadača Dukađina, zadavao puno glavobolje na drugoj strani treneru Pamiću. U 15 min. utakmice uspješan bijeg Dukađina, ulazak u šesnaest metara protivnika i kad smo svi očekivali uspješan završetak akcije, napadač Krka još jednim nepotrebnim dodirom lopte na brzom travnjaku, šalje istu u gol aut. U 38 min. zaprijetili su domaćini udarcem sa ruba 16 m., na sreću gostiju kraj vratnice. Minutu kasnije jedan od najboljih pojedinaca krčana na utakmici Jurica, dobro puca prema vratima dobro postavljenog Markovića.

U drugom dijelu u 66 min. utakmice vrlo dvojbena situacija nakon prodora Dukađina i ulaska u šesnaesterac domaćina. Sudac utakmice Slunjski progledao je kroz prste karlovačkom stoperu koji je sa leđa sapleo krčkog napadača u matnoj situaciji. Četiri minute kasnije sreća je pomazila požrtvovane krčane, kada je sam na lijevom boku u šesnaestercu ostao Stepinac, pucao prema vratima, Vargić odbija loptu koja pogađa drugu vratnicu i odlazi u polje. Trener Pamić uvodi u igru Ivana Krstanovića kojeg je službeni spiker najavio kao mister gol, te kreće na sve ili ništa. Taktika domaćina u posljednjih desetak minuta bila je iskoristiti visinu, dugogodišnje iskustvo igranja na najvišem nivou, tek pristiglog napadača u ovoj polusezoni, no stoperi krčana na čelu sa vratarom Vargićem otklanjali su uspješnim skokovima visoko nabacivane lopte na Krstanovića. Nakon produžetaka koji su nepotrebno trajali desetak minuta, sudac Slunjski odsvirao je kraj, a na licima pristiglih mnogobrojnih navijača Krka, vidilo se zadovoljstvo izvedbom svojih igrača.

Slijedeće prvenstveno kolo nogometaši Krka dočekuju ekipu Bjelovara. Bit će to prilika da se dobrom igrom oplemeni osvojeni bod protiv Karlovca.

Utakmica redovnog 20. kola igra se u subotu s početkom od 15,30 sati, na stadionu u gradu Krku.

2. NL Supersport