KRALJEVICA – KRK 0:1

Igralište: Oštro

Gledatelja: 150

Sudac: Goran Krneta (Umag)

Strijelci: 0:1 Klenovšek (66)

Žuti kartoni: Čabrijan, Stanišić (Kraljevica), Jelić (Krk)

KRALJEVICA: Srok, Depeder (78 Stanišić), Kocijan (35 Burul), Mohorić, Petrinović, B. Znamenaček, F. Znamenaček, Rubčić (56 Čabrijan), Sotošek (78 Ribarić), Mazzarolli, Tarle (78 Mendrila)

KRK: Vargić, Turkalj, Rudan, Klenovšek (66 Budan), Lucić, Jelić (90+3 Jurešić), Aščić, Smojvir (66 Dvorničić), Badurina (30 Šarić), Bokulić (45 Traub), Miš-Mešić

Dobar ulazak u novu sezonu s upisanih maksimalnih šest bodova. U drugom kolu gostujuća pobjeda nad novaljijom u ligi ekipom Kraljevice. Od samog početka utakmice krčani su se autorativno nametnuli naspram domaćina, te kvalitetom izvedbe kontolirali cijeli tijek utakmice.

Uz početno ispitivanje snaga i privikavanje na mali i neravni teren Sportskog centra Milan Minta Ružić, treneru Tkalčeviću bilo je jasno da prevelike kombinatorike neće biti te je jedino bilo moguće uz brzo izmjenjivanje lopte, preskakanje sredine terena, i čekanje na  pogrešku zadnje linije protivnika. Njegovi su igrači to striktno i primjenjivali te na kraju zasluženo pobijedili.

Prvi je zaprijetio domaćin u 24 minuti utakmice nakon jednog nesporazuma u zadnjem redu obrane Krka, Tarle je došao u priliku iskosa sa lijeve strane, no vratar Vargić rutinirano je obranio taj udarac u okvir gola. Minutu kasnije prilika za vodstvo i na drugoj strani ali Aščić iz idealne pozicije puca visoko preko gola. Igrači Krka u narednim minutama diktiraju tempo, prisilivši protivnika na obrambene zadatke uz dominacijom na  sredini terena.

Stalni pritisak na zadnju liniju Kraljevice urodio je plodom u 39 min. utakmice kada trojka Aščić – Rudan – Klenovšek, brzom izmjenom lopte dovela Kraljevičane do kapitulacije. Potonjem Klenovšeku nije bilo teško pogoditi sa pet metara za vodstvo od 0:1. Do kraja prvog dijela u strijelce se mogao upisati i Jelić, no mladi napadač Krka previše se nagnuo prema nazad i tako zahvaćena lopta otišla je preko grede.

U drugom dijelu nastavlja se dominacija Krka te se traži drugi zgoditak kako bi se riješilo utakmicu i spriječilo nekakav slučajni pogodak domaćina i gubitak dva boda. Najbliže pogotku bili du krčani u 53 min. utakmice no Smojvir umjesto da puca nakon ulaska u šesnaesterac protivnika, radi još nepotrebni jedan korak i omogućuje domaćem stoperu da izbije loptu u korner. U 60 min. Klenovšek je u dobroj poziciji ali u zadnji tren u blok mu ulazi Znamenaček te spašava sigurni zgoditak i ostavlja nadu za eventualnim izjednačenjem rezultata do kraja utakmice. Dvije minute kasninje bilježimo dobar udarac sa distance napadača domaćina Mazzarolija, ali njegova bomba odlazi kraj vratnice. Do kraja utakmice Kraljevičani stihijski napadaju visokim loptama prema šesnaestercu gosta, međutim svi ti pokušaji završavali su na glavama pokretljivih stopera Turkalja i Bokulića ili u rukama vratara Vargića.

Slijedeći suparnik ekipi Krka u 3. kolu je ekipa Pazinke iz Pazina. Utakmica će se odigrati u subotu 09. 09. s početkom od 17,00 sati.

Rezultati odigranih utakmica omladinskih selekcija:

Nk Krk – Nk Uljanik  – 0:6 – ml. pioniri

Nk Krk – Nk Uljanik  1:1 – st. pioniri

Strijelac za Krk: Nikša Grahovac

Nk Krk – Nk Nehaj  3:0 – kadeti

Strijelci: Antonio Oroshi, Emanuel Kranželić i Dino Dvorničić.

Nk Krk – Nk Nehaj 3:0 – juniori

Strijelci: Noa Miš Mešić 2x i Lovro Sokolić.