KRK – BUJE 1:0

Igralište: Josip Uravić Pepi

Gledatelja: 80

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

Strijelac: 1:0 Mikulica (85′)

Žuti kartoni: Lucić, Zec, Jurešić (Krk)

KRK: Dobrinčić, Rudan, Turkalj, Klenovšek, Traub (67. Zec), Belobrajdić (67. Pozderac), Lucić, Radić (59 Aoyama), Aščić, Mikulica, Jurešić

BUJE: Milanović, Peroša, Maslić, Krizmanić (74. Ibrahimović), Acquavita (46. Stritar), Bojić, Manić (81. Marčić), Bučić, Fakin (86. Šoškić El.), Valenta, Bašić (46. Damjanić)

Prvi  proljetni trobod nogometaša Krka u utakmici sa ekipom Buja, gdje je domaćin bio pod imperativom pobjede i to se vidljivo odrazilo na igru u prvih 45 minuta utakmice.

Sve do 60 min. drugog dijela nije zabilježen niti jedan udarac u okvir gola, ni sa jedne niti sa druge strane. Ekipa Krka imala je jalovu premoć što je ukazivalo i broj izvedenih kornera 6:1 za domaćina. Gosti usredotočeni na obrambene zadatke, sa zgusnutim rasporedom na tridesetak metara od svog gola i vrlo dobrim vratarom.

U drugi dio nogometaši Krka ulaze agilnije i pojačavaju svoj pritisak prema golu, dotad najboljeg igrača utakmice golmana Buježa Milanovića, koji je od početka utakmice dominirao unutar svojeg peterca. U 61min. prvi zicer za domaćina i dobro snalaženje Belobrajdića u šesnaestercu gostiju, no spomenuti vratar bravuroznom intervencijom vadi loptu iz gornjeg kuta i sprečava vodstvo domaćina. Trener Kraljić u 67. min. utakmice u igru uvodi rekovalscenta Zeca i Pozderca, te sa tom dvojicom u vršku napada dodatno dodaje gas napadačkim ambicijama svoje ekipe. U prvom svom dodiru sa loptom Pozderac je u idealnoj poziciji da zatrese mrežu ali najčešće spominjano ime na utakmici Milanović zatvara suprotni kut i opet izlazi kao pobjednik u duelu jedan na jedan.

Vrijeme na službenom semaforu pokazivalo je 84 minutu utakmice kada je agilni stoper Krka Mikulica odlučio napraviti ono što njegovim napadačima nije polazilo za rukom, te nakon odigranog duplog pasa sa Lucićem, hladnokrvno pogoditi nebranjeni dio mreže vratara gostiju za vodstvo i pobjedu od 1:0. To je bio drugi gol u dvije utakmice iskusnog krčkog stopera.

Do kraja utakmice i Klenovšek je mogao pogoditi za povećanje vodstva , međutim njegov udarac prošao je tik uz lijevu vratnicu.

Gosti niti jednom kroz cijeli tijek utakmice nisu zapucali u okvir gola svog protivnika, a mladi vratar i velika nada Krka mirno i rutirnirano pokupio je sve odpatke u svojih šesnaest metara. Slijedeće kolo nogometaši Krka  putuju u Pazin, u dosta okrnjenom sastavu, bez kartoniranih Zeca i Jurešića. Bit će to dosta teška utakmica za Krčane jer će domaćin pod svaku cijenu htjeti isprati gorak i težak poraz sa Grobnika od 5:0.