KRK – CRES 1:1

Igalište: Josip Uravić Pepi

Gledatelja: 100

Sudac: Marko Linić (Rijeka)

Strijelci: 0:1 Zeko (5), 1:1 D. Jurešić (36)

Žuti kartoni: Smojvir, Jelić, Zec (Krk), K. Zubović, Smolčić, Cianci (Cres)

KRK: Dobriničić, Rudan, D. Jurešić (59 Zec), Turkalj, Klenovšek, Traub (59 Miš-Mešić), Lucić, Jelić, Smojvir (81 Berisha), Šarić (39 Badurina), M. Jurešić

CRES: Šušak, Baljak (62 A. Zubović), Ban (90+3 Zurak), Gojak, Jusufi (75 Cianci), K. Zubović, Kokorović, Zeko, Bajrić, Crnovršanin, Smoličić

Ulazak u utakmicu nogometaša Krka, nije bio na nivou dosadašnjih te je već u petoj minuti utakmice neadekvatan pristup bio kažnjen zgoditkom gostiju, u režiji bivšeg igrača Krka Zeka. U 12 minuti mladi vratar Krka Dobrinčić, bravuroznom intervencijom spasio je svoja vrata i spriječio Cresane da dođu na dva zgoditka prednosti, opet je u akciji bio Zeko.

U tim početnim minutama dosta toga nije štimalo u ekipi Krka, od agresije na sredini terena, gdje su gostujući iskusni srednjaci preuzeli inicijativu, do desnog boka gdje se ozlijedio mladi Šarić a Traub nije niti jednom primio i smirio loptu a kamo da je probio bok. Dosta grešaka bilo je i u transformaciji i predaji lopte prema napadačkom dvojcu Smojvir – Jelić, koji su bili odsječeni u vršku napadačkog reda.

U 22 min. bilježimo prvu pravu akciju domaće ekipe kada Klenovšek i Smojvir odigravaju dupli pas no udarac krčke šestice Klenovšeka otišao je zamalo preko grede. U 36 minuti konačno izjednačenje a akteri pogodka bili su najstariji i najmlađi igrači Krka a i utakmice, Josip Rudan i Dorijan Jurešić . Potonji je na dodavanje Rudana sa ruba 16 metara filigramski plasirao loptu u sam donji kut nemoćnog vratara Cresa Šuška. U drugom dijelu utakmice očekivao se pad u trku gostujuće ekipe, njihovo povlačenje u obrambenu zonu, što se i dogodilo oko šezdesete minute, no igrači krka u nekoliko navrata nisu uspjeli realizirati premoć. U 63 minuti nakon prekida i udarca iz kuta, najviši u skoku u buketu igrača bio je Lucić, čiji udarac glavom odlazi preko gola. U dva navrata stoperi Cresa požrtvovno ulaze u blok Zecu i Klenovšeku spašavajući sigurne zgoditke.     

 Posljednju priliku na utakmici imao je Berisha u 84 minuti, kada iz neposredne blizine, malo iskosa, gađa bliži donji kut no vratar gostiju bio je baš na toj strani te svojim tijelom poklopio loptu i uhvatio je u čvrsti zagrljaj.

Slijedeće prvenstveno kolo nogometaši Krka putuju na Hreljin na noge istoimenoj ekipi, jači za vratara Vargića, srednjaka Aščića, napadača Budana koji su izostali iz ekipe zbog corona virusa, te stopera Bokulića koji je odradio zabranu igranja zbog tri žuta kartona. Ipak je to respektabilna četvorka u ekipi Krka s kojom se očekuje bolja prezentacija od prikazanog ove subote.

Odigrane utakmice omladinskih selekcija kluba:

Nk Orijent – Nk Krk  4:3 – početnici U – 10

Strijelci : Erik Velnić  2x, Borna Jurešić.

Morčići stariji mlađi imali su slobodno kolo.

Nk Grobničan – Nk Krk  0:0 – mlađi pioniri

Nk Grobničan – Nk Krk  3:2 – stariji pioniri

Strijelci za Krk: Filip Juras i Antonio Oroshi

Nk Krk – Nk Vinodol  4:0 – kadeti

Strijelci: Dado Husić, Nikša Grahovac, Dino Dvorničić i Jakov Fantov.

Nk Krk – Nk Vinodol  3:0 – juniori

Strijelci: Noa Miš Mešić, Dorijan Jurešić i Anto Katinić