KRK – DUGO SELO 1:1

Igralište: Stadion Kantrida

Gledatelja: 200
Sudac: Ante Sočo (Stobreč) 5

Strijelci: 1:0 M. Jurešić (53), 1:1 Tarasenko (75)

Žuti kartoni: Jurica, M. Jurešić, Burul, D. Jurešić (Krk)

KRK: Vargić 6,5, M. Jurešić 6,5, Turkalj 6, Milinović 6, Kosić 6 (76 Zec -),  Muminović 6, Burul 6 (66 Berisha -),  Jurica 6,5, Dvorničić 5,5 (46 D. Jurešić 6), Klenovšek 6 (76 Husić -), Matulja 5,5 (90 Šarić -)

DUGO SELO: Kakša 6, Bastalec 6, Starčić 6, Filipović 6 (79 Franjčić -), Živković 6 (79 Božanović ), Kovačić 6, Palić 6 (71 Gobbo -), Slunjski 6,5, Darojković 6,5 (79 Barišić -), Tarasenko 6,5, Janušić 6 (70 T. Barišić -)

Osvajanjem prvog boda u novom natjecanju imenom Super Sport 2. HNL, probijen je led kako se to kaže, iako su kockice onog pravog leda bile itekako tražene u osvježavajućim napitcima na nesnosnoj vrućini i sparini subotnje utakmice stadiona Kantrida u Rijeci.

Na kraju čestitke svim akterima utakmice, za koju je trebalo napor  više s obzirom na gore navedeno.

Prvih 45 minuta dvoboja manje sadržajan, igra sa dosta opreza, naročito kod domaće ekipe. Iskusni gosti, iza koje je minula sezona igranja u tom rangu te osvajanje visoke šeste pozicije na kraju prvenstva, od početka je preuzela inicijativu ali koja se jedino temeljila na većem posjedu lopte, bez ugroze vratara Vargića. Ipak prvu pravu priliku na utakmici imaju krčani u 27 minuti utakmice kada je Jurica u šesnaestercu Dugoselčana ” zavezao ” dva protivnička igrača, idealno povratnom loptom uposlio Klenovšeka koji se našao u mat poziciji malo iskosa od gola, ali se vratar gostiju dobro postavio, zatvorio bilži kut i odbio loptu u korner.

U 40 min. gosti su izveli uvježbanu kombinaciju nakon prekida i ispucavanja lopte iz kuta, ali na sreću krčana silovit udarac Slunjskog bio je neprecizan.

Trener Tkalčević u poluvremenu utakmice ostavlja mladog Dvorničića pod tušem i u igru uvodi isto tako mlađahnog srednjaka Dorijana Jurešića, te time gura iskusnjaka i stožernog igrača Muminovića u nešto ofenzivniju varijantu.

Domaćin je počeo visoko izlaziti, te je time bio spriječen protok lopte gostiju i posjed iste iz prvog dijela. U 48 min. sveprisutni Tin Jurica sjurio se po lijevoj

strani, iskosa ulazi u peterac protivnika te puca ali iz mrtvog kuta pa vrataru Kokši nije bilo teško anulirati udarac u bliži kut gola. 

Bila je to najava konkrektnije priče u režiji domaćina. Dvije minute kasnije zicer, Klenovšek u svom stilu prolazi lijevom stranom, odigrava na Muminovića koji se našao sam u idealnoj poziciji na rubu 16 metara po sredini protivničkih vratiju, fino primanje i ciljanje donjeg desnog kuta ali lopta zamalo prolazi kraj vratnice. Što nije uspjelo Muminoviću, u 53 minuti uspjelo je Mateu Jurešiću neobranjivo pogodivši donji lijevi kut gostiju za 1:0, na vrlo dobar pas Jurice.

Nakon inicijative okrunjene vodstvom, igrači Krka povlače se prema svom golu te ponovno prepuštaju sredinu i posjed lopte Dugoselčanima. U 59 min. brza izmjena lopte i prodor napadača Tarasenka kroz obranu domaće ekipe, no sreća je ljubila krčane jer je lopta završila na gredi iznad Vargića. Probudio se i najbolji igrač Dugog Sela Slunjski te opasno zaprijetio u 65 i 69 minuti utakmice, no  stoperi domaćina bili su koncentrirani i na visini zadatka.

U 75 minuti gosti ipak postižu zgoditak nakon jedne puke slučajnosti gdje se lopta slučajno u visokom luku odbila od obrambenog igrača te pala na glavu Tarasenka na dva metra od gola. Istom napadaču iz blizine nije bilo teško pogoditi za izjednačenje rezultata na 1:1.

Akciji kod primljenog zgoditka predhodila je gruba greška pomoćnog suca Barića iz Solina, koji je dignuo zastavicu i označio zaleđe u kontri, brzonogog napadača Krka Matulje kome je bio otvoren put  prema protivničkom golu. Nakon utakmice pregledom snimka potvrđene su sumnje u grešku suca gdje su krčani bili drugi put teško oštećeni previdom, u ovoj akciji od pomoćnika a desetak minuta prije i glavog suca nedosuđenim udarcem sa 11 metara kada je Burul oboren u šesaestercu gostiju te iznesen sa terena za igru do kraja utakmice zbog ozljede gliježnja. 

Uz ažurno kažnjavanje žutim kartonima Krčana, a samo usmenim upozorenjima igrača gostujuće ekipe, suci su bili dosta pristrani te na kraju i dobili negativnu ocjenu kontrolora utakmice za svoju izvedbu.

Slijedeće kolo nogometaši Krka opet su domaćini na stadionu Kantrida u lokalnom derbiju sa ekipom Grobničana. Susret započinje u 17,00 sati.