KRK – KRALJEVICA 1:1

Igralište: Josip Uravić Pepi

Gledatelja: 150

Sudac: Mateo Čalić (Marčana)

Strijelci: 0:1 B. Znamenaček (28), 1:1 Klenovšek (74)

Žuti kartoni: Aščić, jelić, Lucić, Turkalj (Krk), Burul, Sotošek, Petrinović (Kraljevica)

Crveni kartoni: Zec (Krk, 38′, neoprezan start)

KRK: Vargić, Turkalj, Klenovšek, Lucić, Jelić, Aščić, Smojvir (66 Miš-Mešić, 82 Traub), Šarić, Zec, Bokulić, Dvorničić

KRALJEVICA: Srok, Depeder, Kocijan, B. Znamenaček, Petrinović, F. Znamenaček, Mendrila (88 Vujnović), Sotošek, Čabrijan (70 Paljokaj), Burul, Stanišić (77 Leoni)

I u drugoj utakmici nastavka prvenstva u 3. HNL – zapad, lider se nije dočepao punog plijena, ovaj put kao domaćin u srazu sa ekipom Kraljevice.

Nedostatak  oba bočna stožerna igrača , Josipa Rudana i Matea Jurešića, pokazao se ključno od samog početka dvoboja. Ako tome pribrojimo i igranje sa desetoricom u polju od 38. min. utakmice, zbog crvenog kartona kapetana Zeca, onda krčani mogu biti zadovoljni osvajanjem jednog boda, iako u drugom dijelu utakmice, iako brojčano inferiorni, nogometaši Krka puno su bolje izgledali od svojeg suparnika i imali više prigoda za postizanje zgoditaka. 

Počelo je prigodom najboljeg strijelca krčana Jelića u 5 min. utakmice kada nakon dodavanja Lucića isti igrač zamalo promašuje vrata vrlo dobrog vratara Sroka. U daljnjem tijeku utakmice s vjetrom u leđa, gosti iskorištavaju slabe točke domaćina na bokovima, te preko raspoloženog mladog srednjaka Burula i brzanaca Stanišića i Mendrile, opasno u nekoliko navrata ugrožavaju obranu krčana. U 28 min. utakmice nakon nekoliko uzastopnih udarca iz ugla, lopta pogađa u glavu stopera i kapetana gostiju Bornu Znamenačeka te nošena vjetrom završava u desnom donjem kutu nemoćnog vratara Vargića za 0:1.

U igrače Krka potom se uvukla nervoza, te je nakon dodijeljena dva žuta kartona u 16. min Aščiću i 36. min. Jeliću, usljedilo ono najgore a to je crveni karton i automatsko isključenje kapetana Zeca u 38. min. utakmice. Neoprezan start na samoj sredini terena iskusnog igrača krčana, donio je brojčani manjak svojoj ekipi do kraja utakmice.

U drugi dio nogometaši Krka ulaze agresivnije, kompaktnije i sa manje tehničkih pogrešaka nego u prvom dijelu. Bržim protokom lopte, naročito na 

sredini terena, natjerali su protivnike u obrambenu formaciju na tridesetak metara od svog gola. U 64. i 70. min. vidjeli smo konkrektne poteze domaćina, kada Aščić vrlo dobro silovito puca sa distance a vratar Kraljevice krajnjim naporom brani te udarce i odbija lopte u korner. U 74. minuti stiže i nagrada za sve poduzete napore krčana u vidu izjednačujućeg zgoditka Klenovšeka iz blizine, nakon udarca iz kuta Lucića. 

Do kraja utakmice domaća ekipa svim silama pokušava doći i do drugogog zgoditka, no obrana gostiju nije popustila pritiscima te su nakon zadnjeg sučevog zvižduka u 93. min. igrači obje ekipe otišli sa terena za igru, neki više a neki manje zadovoljniji krajnjim ishodom. I osvajanjem jednog boda ekipa Krka povećala je bodovnu razliku na pet odnosno šest bodova prednosti nad prvim pratiteljima Vinodolom i Naprijedom, zbog njihovih negativnih rezultata u domaćim utakmicama.

Slijedeće prvenstveno kolo igrači Krka putuju u Pazin na noge ekipi Pazinke. Utakmica na gradskom stadionu započinje u 15,30 sati.

Ovog vikenda započele su i utakmice nastavka prvenstva pionira:

Nk Uljanik – Nk Krk  2:2 ( 0:2 ) – mlađi pioniri

Strijelci za Krk: Ivano Krešić i David Kosić

Nk Uljanik – Nk Krk  3:2 ( 2:0 ) – stariji pioniri

Strijelci: Nikša Grahovac i Jakov Fantov

Zaostala utakmica  selekcije U – 10:

Nk Grbci – Nk Krk  2:2 ( 1:1 )

Strijelac: Vito Vrček 2x.

Prijateljska utakmica selekcije U-9:

HNK Rijeka – Nk Krk  4:3

Strijelac: Paolo Morožin 3x.

Ostale selekcije, kadeti , juniori, te ekipe U-9, U-10 i U-11, kreću u nastavak sezone drugog vikenda ovog mjeseca.