KRK – NEHAJ 3:2

Igralište: Josip Uravić-Pepi

Gledatelja: 100

Sudac: Marko Tićak (Rijeka)

Strijelci: 1:0 Smojvir (17), 2:0 Klenovšek (51), 3:0 Smojvir (73), 3:1 Svast (78), 3:2 Tomac (90)

Žuti kartoni: Lucić, Bokulić (Krk), Vukelić (Nehaj)

NEHAJ: Godinić, Pejanović, Brnja (59 Vuković), Prizmić, Lagumdžija (76 Tomljanović), Dabac (46 Buqaj), Tomac, M. Hodak, Vukelić, Svast, L. Hodak

KRK: Vargić, Rudan, Turkalj, Klenovšek (76 Dvorničić), Jelić (67 Budan), Aščić, Smojvir (88 Jurešić), Lucić, Bokulić, Jurešić (76 Sokolić), Miš-Mešić (46 Traub).

Krajnji rezultat utakmice i minimalna pobjeda domaćina, nikako nije bio pravi odnos snaga na terenu kroz čitavih devedeset i tri minute igre. Nakon vodstva od 3:0 na izmaku 2/3 utakmice, igrači Krka su se opustili i omogućili Senjanima da postignu dva zgoditka te ublaže visoko vodstvo i pobjedu domaćina.

Već od početka dvoboja vidjelo se da je kvaliteta na strani Krka. Gosti iz Senja svijesni svojih mogućnosti, koncentrirali su se na odbranbene zadatke, tek povremeno pokušavajući dugim loptama upošljavati svog najboljeg igrača i strijelca Lucijana Tomca. Sve te dubinske lopte lako su kontrolirali i anulirali igrači sredine i stoperi domaćina, ne dopustivši nikakvu slučajnu opasnost prema svom vrataru Vargiću.

Prva prilika za postizanje zgoditka propuštena je već u petoj minuti utakmice, nakon slobodnog udarca iskosa najviši u skoku u šesnaestercu gostiju bio je Turkalj čiji udarac glavom zamalo promašuje vrata. Igrači Krka igraju strpljivo i brzom kombinatorikom traže pukotine u gustoj postavljenoj obrani Senjana.    To im uspjeva u 17 min. utakmice kada je na lijevom krilu proigran napadač Smojvir, koji ulazi u šesnaest metara i jakim udarcem postiže svoj prvjenac za  ekipu krka .Isti igrač mogao se još jednom upisati u strijelce u 27 min. utakmice kada je promašio prazan gol iz neposredne blizine od nikoga ometan, kako se kaže teže promašiti nego pogoditi.

U drugi dio domaćin ulazi riješiti što prije utakmicu i postići drugi zgoditak. U prvoj minuti nastavka bilježimo filigramsku akciju sa jednim dodirom četvorke u napadu Krka, lopta dolazi na ivici od šesnaest metara do Ašćića koji cilja donji kut vratara Godinića, no ispriječila se noga domaćeg stopera i od svega dosuđen je samo udarac iz ugla. Pet minuta kasnije što nije uspjelo Aščiću riješava Klenovšek bijegom svojim čuvarima i rutiniranim pogotkom za vodstvo od 2:0. U 64 minuti bijeg opasnog Tomca, udarac sa distance ali bez potrebne intervencije dotad nezaposlenog vratara Vargića. U 73 minuti akcija utakmice,  četvorica igrača Krka brzom izmjenom lopte izbacila su kompletnu obranu Uskoka a Smojviru nije bilo teško pogoditi iz blizine za velikikih 3:0. Gosti na konopcima u nokdaumu, spremni za primiti još poneki zgoditak, no domaćin se pošteno ispromašivao u 75, 80, 85 i na koncu u 90 minuti utakmice. Poigravanje i pad koncetracije u 78 i 90 minuti iskoristili su gosti za postizanje zgoditaka. Prvi je pao nakon postavljanja živog zidana polovini domaćina, gdje nije zatraženo od suca da daje znak za izvođenje, nego je mladi Svast to iskoristio i pogodio prazan gol dok je vratar Krka Vargić namještao živi zid. Drugi je pao nakon poigravanja i nesporazuma stopera domaćina koji su bili bliže lopti od napadača Tomca, no iskusni prvi topnik Senjana iskoristio je nepažnju i pogodio za smanjenje rezultata na podnošljivih 3:2.

Do kraja zadnjeg sučevog zvižduka i trominutnog produžetka ,nije se ništa značajnije dogodilo te su krčani upisali nova tri boda na svoj konto, opet se bodovno izjednačili na prvom mjestu sa ekipom Vinodola, koji su na svom terenu remizirali sa Rudarom.

Slijedeće prvenstveno kolo igrači Krka putuju u Buje na noge istoimenoj ekipi, oslabljeni za važnu kariku u vidu srednjaka Lucića, no polažemo nadu u povratak kapetana Zeca koji zbog ozljede, koja je u međuvremenu sanirana, još nije nastupio za svoju ekipu u ovih pet kola.

Utakmice omladinskih selekcija kluba:

Nk Krk – Nk Vinodol  3:2 – mlađi morčići

Strijelci za Krk: Fran Bainac, Jakov Kosić i Lovro Grgantov

Nk Krk – Nk Vinodol  7:2 – stariji morčići

Strijelci za Krk: Marko Ružić, Nikola Dundović 2x, Niko Gašpar, Lovro Martinčić, Adnan Kadušić i Noel Sokolić.

Zbog velikog broja djece oformljena je još jedna ekipa morčića ( 2013 g. ) koja svoju prvu utakmicu igra u utorak sa ekipom Kozale u Rijeci.

Nk Rudar – Nk Krk  5:1 – mlađi pioniri

Strijelac za Krk: Visar Kabashi.

Nk Rudar – Nk Krk  2:2 – stariji pioniri

Strijelci za Krk: Nikša Grahovac i Jakov Fantov.

Nk Halubjan – Nk Krk  2:2 – kadeti

Strijelci za Krk: Jakov Fantov i Dado Husić

Utakmica juniora istih ekipa nije odigrana zbog vremenskih uvjeta, jake kiše.