KRK – POMORAC 7:1

Igralište: Josip Pepi Uravić

Gledatelja: 150
Sudac: Petar Pejkunović (Kožljak)
Strijelci: 0:1 Mendrila (12), 1:1 Jelić (22), 2:1 Jelić (40-11 m), 3:1 Smojvir (51), 4:1 Jelić (63), 5:1 Rudan (65), 6:1 Klenovšek (67), 7:1 Budan (83)
Žuti kartoni: Lucić, Traub (Krk), Blečić (Pomorac 1921)
KRK: Vargić, Rudar, D. Jurešić (46 Zec), Turkalj, Klenovšek (70 Berisha), Lucić, Jelić (70 Traub), Aščić, Smojvir (75 Budan), Bokulić, M. Jurešić (75 Šarić)
POMORAC 1921: Nicoletti, Matijević, Nedić, Žeželj (57 Dorčić), Blečić (69 Frigan), Lončar (69 Dunković), Lapić (46 Sobotinčić), Babić, Leko, Mendrila (57 Pintarić), Rumora

Pobjeda Krčana visokim rezultatom, koji se ne pamti unazad više godina, gdje je gostima iz Kostrene utrpano sedam golova, a kad se sažme utakmica može se konstatirati da su isti dobro i prošli.

Počelo je bojažljivo sa strane domaćina. Gosti u napadačkoj formaciji hrabro su se suprostavili favoriziranim nogometašima Krka, te nekoliko puta opasno zaprijetili prema vratima Vargića. U prvih dvadesetak minuta srednji red domaćina nije baš bio u očekivanoj funkciji, previše izgubljenih lopti, netočni kratki pasovi te slaba skok igra, koju koriste gosti i u 6 minuti gađaju spoj grede i vratnice udarcem iskosa, te je to na neki način bio i nagovještaj vodstva koji se dogodio u 12 min., kada se napadač Mendrila našao sam na visini 11 metara te lagano plasirao loptu u desni kut nemoćnog vratara Vargića. Nogometaši Krka u tim trenucima izgledali su dosta izgubljeno, dosta toga nije štimalo, od koncetracije do agresivnijeg pristupa utakmici.

 Izjednačujući zgoditak Jelića glavom sa peterca, na asistenciju Aščića, pokrenuo je motore domaćina te je do kraja prvog dijela nakon prekršaja s leđa nad Smojvirom u šesnaest metara Pomoraca i naravno dosuđenih 11 metara, zgoditkom strijelca prvog gola, krčani potpuno preokrenuli igru i rezultat, te se na odmor otišlo sa prednošću od 2:1. U drugi dio ulaskom Zeca, igra domaćih dobiva nove konture, preuzimaju potpunu kontrolu nad sredinom terena. Redaju se akcije s dodirom na prvu loptu a ekipa gostiju nije više bila u mogućnosti ispratiti pojedinačnu i ekipnu kvalitetu domaćina. U 51 minuti dosuđen je prekršaj za ekipu Krka na nekih 25 metara od gola protivnika, slijedi uigrana kombinacija, Zec dodaje na bok Jurešiću koji ulazi u 16 metara, zavrće u peterac točno na Smojvira, kojem nije bilo teško pogoditi za 3:1. Minutu kasnije isti napadač Krka sam samcat promašuje gol iz blizine. Nakon trećeg zgoditka u mreži Pomorca, na terenu je postojala samo jedna ekipa i odmah je bilo jasno da će gosti doživiti pravi fijasko na Sportskom centru u gradu Krku. Nije se dugo čekalo i na četvrti zgoditak, a treći napadača Jelića, kada je Klenovšek u svom stilu pobjegao po lijevoj strani, zavrnuo u sredinu te omogućio mladom napadaču Krka da postigne svoj prvi hat – trick  za svoju ekipu. Tri minute kasnije i bek Rudan postiže zgoditak, nakon brze akcije i izmjene lopte nekolicine igrača domaćina. Krčka mašinerija ne staje, te u 67 minuti i Klenovšek pogađa za 6:1 u identičnoj predhodnoj akciji za peti zgoditak. Trener Tkalčević od 70 minute uvodi u igru  mlade snage sa klupe, a tečnost i agresivnost kod domaćina ne pada, tako da smo u 83 minuti vidjeli i sedmi postignuti zgoditak u režiji Matka Budana.

Potpuna konfuzija u igri gostiju mogla je dovesti i do rekordne pobjede, izražena i dvoznamenkastom brojkom no u nekoliko navrata krčki napadači nisu pogodili zicere te je na kraju sve završilo koliko toliko podnošljivim rezultatom, s obzirom na kvalitetu i renome protivnika.Slijedeće prvenstveno kolo nogometaši Krka su slobodni, zbog odustajanja ekipe Novigrada od natjecanja a onda 05.11. na noge u Krk stiže prošlogodišnji osvajač prvog mjesta u natjecanju, ekipa Crikvenice.

Rezultati omladinskih selekcija kluba:

Nk Naprijed – Nk Krk  3:4 – ml. morčići

Strijelci: Dorian Velnić  2x, Jakov Brusić i Jakov Štefanić.

Nk Naprijed  – Nk Krk  0:4 – st. morčići

Strijelci: Noel Sokolić, Matija Grahovac, Adnan Kadušić i Fran Mrakovčić

Nk Halubjan – Nk Krk  1:0 – 2013g – U – 10

Nk Zamet – Nk Krk  2:1 – ml. pioniri

Strijelac: Roko Spicijarić

Nk Zamet  – Nk Krk  0:3 – st. pioniri

Strijelci: Jakov Fantov, Domagoj Kožinec i Nikša Grahovac.

Nk Nehaj  – Nk Krk  1:2 – juniori

Strijelci: Noa Miš Mešić i Lovro Sokolić.

Kadeti će svoju odgođenu utakmicu, na zahtjev Nehaja, odigrati naknadno.