KRK – RUDAR 1:0

Igralište: Josip Pepi Uravić

Gledatelja: 100

Sudac: Marin Rožman (Rijeka)

Strijelac: 1:0 Smojvir (44′)

Žuti kartoni: Jurešić, Lucić (Krk), Hrvat i predstavnik kluba Josipović (Rudar)

Crveni karton: Trener Roberto Paliska (Rudar) 44′ – psovanje suca

KRK: Vargić, Rudan, D. Jurešić (84′ Šarić), Turkalj, Klenovšek (83′ Traub), Lucić, Jelić (73′ Badurina), Aščić, Smojvir (90′ Berisha), Bokulić, M. Jurešić

RUDAR: Blažina, Božičević, Golja, Juričić, Rudan, Bilić (74′ Halilčević), Solari (68′ Rodriguez), Dadić, Kurtić, Načinović, Hrvat (83′ Bembić)

Tek u četvrtom kolu nastavka proljetnog dijela prvenstva nogometaši Krka dočepali su se tri boda, i to protiv vrlodobre i čvrste ekipe Rudara iz Labina. Utakmica s malo prilika za postizanje zgoditaka, borba za prevlast na sredini terena, te sigurni stoperski parovi, kratak je rezime dvoboja starih takmaca.

Nogometaši Krka veći dio devedeset minuta igrali su u grču i pod pritiskom, a razlog je negativni saldo bodova iz predhodnih utakmica, te velika želja za konačnom pobjedom. Sama utakmica započela je pet minuta kasnije zbog nevremena koje se sručilo na regiju u vidu kiše, vjetra i grada, no srećom za takmace ipak je  sjeverni dio otoka najviše poharalo nevrijeme, dok srećom u gradu Krku to je bilo izraženo u prolaznom obliku. Na samom početku utakmice prilika za goste i intervencija vratara Vargića, koji letom kroz zrak vadi loptu ispod grede i odbija ju u korner. Do samog kraja prvog dijela nije zabilježena niti jedna prilika na obje strane, uz laganu terensku inicijativu domaće ekipe. Svi pokušaji ugrožavanja suparničkog gola zaustavljani su u samom začetku akcija ili sigurnim intervencijama obrana obiju momčadi. Najviše uzbuđenja i događanja tijekom cijelog dvoboja zbilo se u 44 minuti utakmice kada je uslijedila brza akcija krčana po desnoj strani, idealan nabačaj Lucića na Smojvira u srcu 16 metara, te visoki skok i trzaj glavom krčkog napadača i mat pozicija za goste. Akcija koja je podsjetila na formu i efikasnost ekipe, iz jesenjeg dijela prvenstva.

Odmah potom uslijedilo je i isključenje trenera Rudara Roberta Paliske zbog učestalog prigovira i na kraju psovanja suca, iz razloga koje samo on zna. Osokoljeni postignutim zgoditkom, domaćin u nastavak utakmice kreće agresivnije i smionije, ne bi li drugim postignutim zgoditkom u gostujućoj mreži donijeli potrebni mir u svoje redove. U 48 min. utakmice strijelac jedinog zgoditka Smojvir, mogao je bolje završiti obećavajuču akciju sa lijevog boka, no njegov udarac otišao je visoko preko gola. Deset minuta kasnije, najbolji strijelac Krka Jelić iz izgledne situacije puca u postavljeni stoperski blok Rudara. Do kraja utakmice gledali smo laganu terensku inicijativu gostiju, što je bilo i očekivano zbog rezultatskog zaostajanja, no obrana domaćina na čelu sa vratarem Vargićem uspješno je odoljevala svakom pokušaju ugrožavanja gola od istarskih napadača.

Slijedeći protivnik krčana je ekipa Nehaja, čvrsta i neugodna ekipa, naročito na svom terenu. Čeka se buđenje najboljeg strijelca Jelića, kojem još ne uspjeva ući u golgetersku formu iz prvog dijela prvenstva, ulazak u optimalnu formu očekuje se i od ponajboljeg igrača krčana u protekloj sezoni Klenovšeka, čija brzina, dribling i racionalnost , zanačajno doprinosi boljitku u igri svojoj ekipi. Tu je i skorašnji povratak kapetana Zeca, koji nažalost neće moći nastupiti u Senju zbog izdržavanja kazne crvenog kartona koji je dobio u srazu sa Kraljevicom.

Utakmica u Senju započinje subotu u 16,30 sati.

Rezultati utakmica omladinskih selekcija:

Nk Vinodol – Nk Krk  1:1 – Ml. morčići

Zgoditak za Krk: Paolo Morožin

Nk Vinodol – Nk Krk  1:2 – St. morćići

Strijelac. Noel Sokolić 2x.

Nk Zamet – Nk Krk  5:0 – U 13

Nk Opatija – Nk Krk  0:1 – ml. pioniri

Strijelac : Ivo Feretić

Nk Opatija – Nk Krk  1:0 – st. pioniri

Nk Vinodol – Nk Krk  0:0 – juniori

Kadeti Nk Vinodol i Nk Krk odigrati će svoju prvenstvenu utakmicu u srijedu.