KRK – VINODOL 3:0

Igralište: Josip Uravić Pepi

Gledatelja: 100

Sudac: Milan Kukuljan (Podkilavac)

Strijelci: 1:0 Jelić (15), 2:0 Jelić (40-11 m), 3:0 Jelić (44)

Žuti kartoni: M. Jurešić, Rudan, Lucić (Krk), Barac, Peričić, Butković (Vinodol)

KRK: Vargić, Rudan, Turkalj, Klenovšek (67 Miš-Mešić), Traub (57 Zec), Jelić (67 Budan), Aščić, Smojvir (78 Berisha), Lucić (78 D. Jurešić), Bokulić, M. Jurešić

VINODOL: Baričević, Barac, Peričić, Brdar, Filipović, Tonković (46 Nekić), Buršić (73 Lenac), Grbac (73 Dedić), Bogdanić (73 Butković), Tomić, Kosić (46 Buljat)

Rapsodija u bordo boji, mogli bi nazvati izdanje nogometaša Krka u derbiju 12. kola 3.HNL – zapad, u srazu sa drugoplasiranom ekipom Vinodola.

Do petnaeste minute prvog dijela gledali smo ispitivanje snaga i puno opreza sa jedne i druge strane, a onda je lider stavio u brzinu više i potpuno preuzeo kontrolu na terenu.

U 15 minuti akcija sa tri dodira lopte, Lucić dubinskom izbacuje Aščića koji bježi svojem čuvaru, ulazi u šesnaest metara te pronalazi Jelića koji hladnokrvno poentira kraj nemoćnog vratara Baričevića za 1:0. Mogao je Smojvir četiri minute kasnije povećati vodstvo  svoje ekipe, međutim odlučio se za udarac umjesto boljeg rješenja upošljavanja  u petercu slobodnog Jelića. Gosti prijete iz slobodnog udarca u 29 min. ,na nekih dvadesetak metara od vratiju Vargića, no vratar Krka pokazuje već provjerene kvalitete i izbija loptu u korner. Domaći igrači postavili su obranu već u samom vrhu napada, a napadačka trojka  Jelić – Smojvir – Traub svojom trkom i presingom potpuno su destabilizirali obranu Vinodola. Igrala se 40 minu. utakmice kada je jednom dijagonalom uposlen Traub , ušavši u 16 metara protivnika srušen je sa leđa i sucu Kukuljanu nije preostalo drugo nego pokazati na 11m. Jelić je sigurno pogodio za vodstvo od 2:0. I kada su svi već očekivali da će se na odmor otići sa dva zgoditka prednosti u korist krčana, opet je na scenu stupio Jelić postigavši svoj drugi hattrick ove sezone, na izvrsno dodavanje Klenovšeka. Domaćin gromoglasnim bodrenjem i pljeskom biva ispraćen na zasluženi odmor od petnaest minuta.

U drugi dio nogometaši Krka ulaze agresivno kako su i igrali većinu prvog dijela, igrači sredine terena precizno su dijelili lopte prema svojim napadačima a isti su i dalje bili prava napast za gostujuću obranu.

Odmah na početku u dva navrata najprije Jelić a potom Klenovšek zamalo prebacuju vrata gostujućeg golmana Baričevića, ujedino i trenera Vinodolaca, koji više nije znao od kuda mu prijeti opasnost od lijevog ili desnog boka ili iz sredine. Ipak najbolju priliku za 4:0 imao je Aščić u 70 minuti utakmice kada nije iskoristio zicer sa pet metara na asistenciju Smojvira.

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka nastalo je veselje na travnatom terenu kao i na ispunjenim tribinama stadiona u Krku uz ritam navijačke skupine “Brigade”, koji su od prve do posljednje minute bodrili jesenjskog prvaka 3. HNL – zapad.

Posljednje prvenstveno kolo nogometaši Krka putuju na noge ekipi Medulina. Na zahtjev domaćina utakmica se neće igrati u redovitom terminu subotom, nego je prebačena za utorak 22. studenog.

Rezultati omladinskih selekcija kluba:

Nk Nehaj – Nk Krk  0:3 – kadeti – zaostala utakmica

Strijelci: Lovro Barbalić, Niko Kosić i Nikša Grahovac.

Nk Grobničan – Nk Krk  0:0 – U-11 – početnici

Nk Krk – Nk Rječina  3:1 – U – 9 – zaostala utakmica

Strijelci: Paolo Morožin 2x i Lovro Grgantov

Nk Krk – Nk Rječina  3:0 – U-10 – 2013 godište

Strijelci: Pablo Karačanakov, Leo Troha i Matko Barbalić.

Nk Krk – Nk Lokomotiva  0:0 – ml. pioniri

Nk Krk – Nk Lokomotiva  1:0 – st. pioniri

Strijelac: Jakov Fantov

Nk Krk – Nk OŠK  0:1 – U-9

Nk Krk – Nk OŠK  4:3 – U11

Strijelci: Fran Mrakovčić 3x i Noel Sokolić.

Nk Krk – Nk Halubjan  0:6 – kadeti

Nk Krk – Nk Halubjan  2:1 – juniori

Strijelci:  Matija Badurina i Noa Miš Mešić