NAPRIJED – KRK 0:2

Igralište Lonja.

Gledatelja: 80

Sudac: Marko Tićak (Rijeka)

Strijelci: 0:1 Zeko (52), 0:2 Pozderac (75)

Žuti kartoni: Lucić, Dedić (Krk)

NAPRIJED: Ciani, Simanović, Kružić, Vukajlović (56 Bl. Agaj), Tomljanović (73 Biškupović), Barišić (76 Mioč), Leskur, Blašković, Be. Agaj, Begić, Pleše

KRK: Benulić, Rudan, Badurina (78 Jurešić), Turkalj, Zeko (64 Zec), Miš-Mešić (54 Šantek), Junuzović (78 Dedić), Lucić, Klenovšek, Mikulica, Pozderac

Na neravnom i ne uređenom terenu u Hreljinu, gdje je bilo teško kontrolirati loptu, nogometaši Krka dobrom igrom naročito u drugom dijelu utakmice, zabilježili su pobjedu i na svoj konto upisali nova tri boda.

Već u trećoj minuti utakmice nakon izvedenog udarca iz kuta, sam na par metara od protivničkog gola ostao je stoper Krka Mikulica, pogodio loptu glavom no ona je završila na gredi, odbila se na crtu gola te završila u terenu za igru. U 11. min. utakmice umalo stiže kazna za propušteno kada se iznenada jedan na jedan sa vratarom Krka našao napadač Tomljanović ali nakon udarca istog napadača sve pouzdaniji čuvar mreže Krčana, izlazi kao pobjednik. Bilo je to sve što smo vidjeli od domaće ekipe u prvom a može se slobodno reći i u drugom dijelu utakmice. Igrači Krka uzeli su konce igre u svoje noge i nisu dozvoljavali Hreljanima da se razmašu. Jedine opasnosti po gol gostiju bili su prekidi i upućivanje lopti pred gol Benulića te opasnost krive procjene obrambenih igrača, zbog neravne podloge travnjaka.

 U prvih 45 minuta mogli su igrači Krka i podebljati svoje vodstvo da su Junuzović u 23, Zeko dvije minute kasnije te Turkalj u samoj završnici, bili malo precizniji sa udarcima na gol protivnika.

U drugi dio nogometaši Krka ulaze još agresivnije i odlučnije, želeći što prije postići zgoditak i materijalizirati svoju premoć. To im uspjeva već u 52 minuti utakmice kada nakon više kratkih i preciznih dodira napadača, lopta dolazi do Zeka koji preciznim udarcem sa ruba šesnaesterca završava akciju kraj nemoćnog vratara Cianija.

U 61 min. mogao je vižljasti napadač Krka Pozderac i zaključiti utakmicu no njegova dobra pozicija završava udarcem visoko preko gola. Za sve to isti se igrač iskupio u 75 minuti solo prodorom, tunelom i filigramskim pogotkom u nebranjeni dio mreže domaćina za nedostižno vodstvo od 0:2 i epitet igrača utakmice.

Slijedeće prvenstveno kolo igrači Krka dočekuju ekipu sa susjednog otoka Cresa, očekuje se naravno pobjeda i potvrda osvojenih bodova na Hreljinu.

Rezultati omladinskih selekcija kluba:

Nk Krk – Nk Rječina   2:3 – Ml. morčići ( Erik Velnić i Niko Gašpar ).

Stariji morčići igraju u utorak u 16,30 sati.

Nk Nehaj – Nk Krk  0:5 – Ml. pioniri ( Matej Jemrić 2x, Arian Stanić 2x i David Linardić) .

Stariji pioniri igrat će utakmicu u Senju naknadno.

Nk Krk – Nk Lokomotiva   1:1 – kadeti ( Ivan Dobrinčić )

Nk Krk – Nk Lokomotiva   2:2 – juniori ( Leo Juras i Noa Miš Mešić ).