NEHAJ – KRK 2:0

krk-jadran-porec

Igralište: Nehaj.

Gledatelja: 100.

Sudac: Ivan Marinčević (Velika Gorica)

Strijelci: 1:0 Bandić (17), 2:0 Tomac (29)

Žuti kartoni: Lagumdžija, Hajdini, Tomac, Brnja, Matijević (Nehaj), Lucić, Traub, Badurina (Krk)

Crveni karton: Zec (65′, Krk, udaranje suparničkog igrača)

NEHAJ: Herman, M. Hodak, Brnja, Prizmić, Lagumdžija (81 Matijević), Bandić (41 Hajdini), Mujić (70 Buqaj), Tomac, Vukelić (81 Dabac), Svast, L. Hodak.

KRK: Tanjić, Rudan, Klenovšek (70 Badurina), Traub (70 Unoki), Aščić, Vidmar (61 Belobrajdić), Lucić, Zec, Mikulica, Pozderac (61 Aoyama), Jurešić (84 Sokolić)

Zaslužena pobjeda domaćina koji je sa više htijenja i požrtvornosti ušao u utakmicu, te su nakon odigranih 90 minuta uspjeli osvojiti sva tri boda i time matematički osigurati opstanak u ligi. Manjak tehničke kvalitete nadoknadili su agresivnošću, te je svaki start bio na rubu kartona. Sudac utakmice Marinčević iz Velike Gorice, takav je način igre domaćina tolerirao te je tijek utakmice od prve minute, išao na stranu Uskoka.

U redovima Krka previše indinsponiranih i nervoznih pojedinaca koji po pravoj ljetnoj sparini, iako su bili upozoreni na to sa strane trenera, nisu odgovorili na pravi način provokacijama protivnika i odlukama sudačke trojke.

U 12 min. prva prilika za domaće i sreća na strani Krčana jer je napadač Tomac iz blizine pucao visoko preko gola. Pet minuta kasnije Senjani ne propuštaju drugu svoju priliku na utakmici te poentiraju preko Bandića koji koristi ne striktno pokrivanje sa strane stopera Ašćića. Slab doprinos igrača sredine terena Krčana, koji nikako da odigraju kvalitetan pas a kamo da jače ugroze vrata domaćina, donosi i drugi zgoditak agresivnim Senjanima koji koriste svaku pograšku, ovaj put Pozderca koji je ovaj put imao ulogu njihovog playmakera.

Iz blizine je pogodio Tomac i rezultatom od 2:0 se otišlo na odmor.

U drugom dijelu u 49 minuti vidjeli smo i prvi udarac nogometaša Krka u okvir vrata, no pokušaj Vidmara zaustavlja vratar Herman. Tri minute kasnije Klenovšek se našao u prilici ali puca visoko preko gola istog vratara. U 65. minuti kapetan Zec dobiva crveni karton i naravno isključenje, nakon niza pretrpljenih nesankcioniranih udaraca sa strane suca, udara po nogama svog čuvara bez lopte. Naravno da je time laknulo domaćoj ekipi koja se cijeli drugi dio, čak i sa igračem više, usredotočila na obrambene zadatke i na kraju u tome uspjela. U 84 min. bilježimo lijep solo prodor Jurešića, njegov pravovremeni udarac, no sreća je bila na strani Nehaja jer je lopta završila na spoju stative i prečke.

Lijepo što smo vidjeli i čuli bile su navijačke udruge domaćina Garage – boysi i krčana Brigade koje su tijekom cijelog susreta glasno bodrile svoje ekipe a na kraju su se zajednički podružili uz okrijepu hladnim pivom. 

Slijedeće kolo nogometaši Krka dočekuju ekipu Grobničana. Utakmica će se odigrati u subotu s početkom od 17,30 sati

Utakmice omladinskih selekcija kluba:

Nk Borac – Nk Krk  3:3 – ml. morčići

Strijelci: Fran Mrakovčić 2x i Mihael Žic.

Nk Borac – Nk Krk  2:5 – st. morčići

Strijelci: Roko Spicijarić 2x, Kai Bolkovac, Antonio Franolić i Lukas Keko.

Nk Crikvenica – Nk Krk  4:2 – ml. pioniri

Strijelci: Mendi Ejupi i David Babij

Nk Crikvenica – Nk Krk   0:7 – st. pioniri

Strijelci: Lovro Barbalić 3x, Niko Kosić 3x i Filip Prendivoj.

Nk Krk – Nk Lokomotiva  4:3 – kadeti

Strijelci: Anto Katinić 2x, Ivan Dobrinčić i Adnan Husić.

Nk Krk – Nk Lokomotiva  6:2 – juniori

Strijelci: Lovro Sokolić 2x, Denis Huseljaković, Matija Badurina, Noa Miš Mešić i Edi Begaj.