NEHAJ – KRK 3:0

Suci: Jerbić, Kupres, Grgurić

Strijelci: Buqaj u 1 i 26 min., Bokulić autogol u 49 min.

NEHAJ: Godinić, Pejanović, Brnja, Škrgatić ( od 74 Tomljanović ), Lagumdžija, Buqaj, Tomac, Hodak, Vukelić ( od 62 Dabac ), Svast ( od 67 Rončević ), Hodak

KRK: Vargić, Rudan, Turkalj, Klenovšek ( od 60 Šarić ), Lucić, Jelić ( od 74 Berisha ), Aščić, Smojvir, Bokulić, Jurešić, Miš – Mešić ( od 46 Traub )

Razočarenje u Senju i neočekivani poraz sa visokim rezultatom. Na kraju 3:0 za domaćina i  nije bio pravi odnos snaga na terenu jer su krčani bili tehnički superiorniji i imali puno veći posjed od domaćina kroz cijeli susret, no nažalost broje se samo golovi. Uspavani krčki napadači nikako da se probude iz zimskog sna i da naštimaju svoje nišanske sprave, iz prvog dijela sezone. Najbolji strijelac Jelić, koji je u prvom dijelu sezone bio i najbolji strijelac lige sa devet zgoditaka, još nije postigao zgoditak,  a na tragu njemu je i Klenovšek  koji je postigao u prvom dijelu osam zgoditaka a u ovom je samo jednom zatresao mrežu protivnika. Kronična neefikasnost i gubitak samopouzdanja kod nekih igrača, rezultira nervozom i dekocentracijom te je u igri prisutno puno tehničkih pogrešaka i to kod igrača uže obrane, što je fatalno za ekipu u svakom pogledu.

Već u prvoj minuti utakmice u Senju hladan tuš za goste jer čim su krenuli sa centra domaćin postiže zgoditak preko Buqaja, nakon nabačaja sa lijeve strane. Mladi napadač u mjestu je okrenuo svog čuvara te neometan savladao Vargića.U devetoj minuti prva prava prilika za ekipu Krka, sa lijeve strane u 16 metara protivnika probio se Klenovšek i osigurao nesmetan udarac prema golu, no vratar Godinić brani udarac i izbacuje loptu u korner. Redaju se prilike na jednoj i drugoj strani, u 14 minuti Tomac je u šesnaestercu primio loptu ali puca u blok krčkog stopera Bokulića. Tri minute kasnije Smojvir traljavo puca u vratara domaćina iz vrlo dobre pozicije, a u 20 minuti Vargić vadi loptu iz svog donjeg kuta te ju odbija u korner. Pet minuta kasnije vratar krčana bio je nemoćan nakon tehničke pogreške Bokulića u dodavanju, presječena lopta došla je do sveprisutnog Buqaja kojem nije bilo teško ponovno poentirati za vodstvo od 2:0.

Igrači gostiju ne posustaju u nastojanjima da postignu pogodak do kraja prvog dijela i vrate se u igru, Aščić je bio najbliže tomu u 32 minuti ali njegov poluvolej završava zamalo kraj desne vratnice senjskog vratara, koji je upućenu loptu ispratio samo pogledom. 

Domaćin pametnom igrom, blokom na četrdesetak metara od svog gola, te brzom tranzicijom u napadačku formaciju uvodi paniku u obrambene redove protivnika, a da ne bude gore po krčane pobrinuo se vratar Vargić obranivši još jedan težak udarac igraču utakmice Buqaju, pred sam kraj prvog dijela utakmice.

Na samom početku drugog dijela ponovno šok za krčane u vidu autogola Bokulića. Već izgubljenu loptu, dostiže uporni Buqaj na korner crti peterca, napamet ju šalje u sredinu te pogađa u nogu krčkog stopera i na kraju završava u mreži za nedostižno vodstvo od 3:0. 

Domaćin se nakon sigurnog vodstva posve povlači u svoju polovicu terena i ne pokušavajući ugroziti protivnika te prepušta potpunu inicijativu gostima sa Krka. Redaju se prilike i ziceri, Bokulića nakon kornera, u 67 minuti Smojvira, pa Aščića sa distance te na kraju i Berishe, no lopta nije htjela u gol i nakon posljednjeg zvižduka vrlo dobrog suca Jerbića iz Velike Gorice, moglo je početi slavlje domaćina na terenu i dobro ispunjenim tribinama podno Nehaja.

Slijedeću prvenstveno kolo nogometaši Krka dočekuju ekipu Buja, a utakmica je na programu od 17,00 sati.

Rezultati odigranih utakmica omladinskog pogona:

Nk Krk – HNK Orijent  2:1 – U -10 – igrači trinaest godišnjaci

Strijelci za Krk: Matko Barbalić i Niko Gašpar

Nk Krk – Nk Rudar  – 1:0 – ml. pioniri

Strijelac: Ivo Feretić

Nk Krk – Nk Rudar  0:2 – st. pioniri

Nk Krk – Nk Novigrad  1:1 – kadeti

Strijelac: Ivan Dobrinčić

Nk Krk – Nk Novigrad  1:0 – juniori

Autogol

Utakmice selekcija U-9 i U – 11 sa Borcem iz Bakra odigrati će se naknadno.