NK KRK – NK HRVACE  2:1

Strijelci: 0:1 Da Silva ( 2 min.), 1:1 Pervan ( 31 min. ), Mass ( 67 min. )

Suci: Čulina ( Pridraga ), Tonković ( Otočac ), Agičić ( Zadar ), Dragašević ( Zagreb ). Delegat: Žubrinić ( Otočac )

Nk Krk : Vargić, Klenovšek ( Golemac od 76′ ), Burul ( Matulja od 63′ ), Lucić, Matić, Pervan, Dukađin ( Jelić od 76′ ), Jurica ( Mass od 63′ ), Kosić, Begonja

( Bokulić od 90′ ), Delibegović.

Trener : Igor Tkalčević

Nk Hrvace: Perić, Čovo, Krešić, Botić ( od 69 Ivanišević ), Ljuca, Škarić, Bolanča, Botica, Čovo M., Da Silva ( od 87′ Bevanda ), Gilić – Kuko.

Trener: Grgica Kovač

Povratak doma i osvojena tri boda s vrlo dobrim i iskusnim protivnikom. Unatoč lošem vremenu, izvrsna posjeta i dodatni vjetar u leđa nogometašima Krka. Puna natkrivena tribina stadiona  Josip Uravić Pepi na kraju je pljeskom i glasnim odobravanjem ispratila krčane u svlačionicu. Glasna podrška i pjesma navijača domaćina imenom ” Brigade ´´, nije jenjavala svih devedeset minuta utakmice. 

Dvoboj je počeo terenskom nadmoći gostiju, koji su jednostavnije i brže kombinirali, te počeli opasno prijetiti najviše po lijevom boku preko svog najboljeg pojedinca brazilca Da Silve. Isti napadač gostiju već u 2 min. utakmice znalački je pospremio loptu iza Vargića na asistenciju Škarića.

Dugo je trebalo igračima Krka da prebrode početni šok, sve tamo do 30 min. utakmice, kada nakon prekida i udarca iz kuta najviši u skoku biva nova akvizicija krčana Pervan i neumoljivo glavom gađa za izjednačenje rezultata na 1:1. Zanimljivo je da je isti igrač prvu polusezonu igrao za Nk Hrvace.

Do kraja prvog dijela vodila se ravnopravna bitka na skliskom i vodom natopljenom travnjaku gdje je bilo teško kontrolirati loptu koja je dobivala 

dodatno ubrzanje. Najbolju priliku za Krk imao je Dukađin u 35 min. utakmice kada je krenuo sam prema vrataru Periću, no dao je malo predugački for i lopta je završila u čvrstom naručju gostujućeg vratara.  

U 63 minuti utakmice trener Tkalčević uvodi u igru svježe i lagane napadače Massa i Matulju, ne bi li svojom pokretiljvošću po već teškom terenu za igru, uspjeli dobiti prednost prema naprijed. Dobra intuicija domaćeg trenera došla je na naplatu već nekoliko min. kasnije kada je kapetan i igrač utakmice Lucić prekinuo jednu akciju gostiju, stvorio se višak u napadu domaćina, na desnom boku uposlen je Matulja koji nesebično gura do usamljenog Massa za rutinirani pogodak i vodstvo od 2:1. Uvođenjem još jednog napadača u vidu Jelića u 76 min. utakmice, još više se povećao pritisak na obranu Hrvaca a potonji igrač je izvrsnim poluvolejem, iskosa u šesnaestercu gostiju, u 85 minuti utakmice pogodio stativu te su milimetri dijelili krčane da riješe utakmicu i prije isteka devedeset i još tri minute produžetka. Ovako je u dva navrata vratar Vargić morao po tko zna koji put dokazivati svoje kvalitete. 

Slijedeće prvenstveno kolo nogometaši Krka putuju na noge ekipi Karlovca.

Utakmica na gradskom stadionu u Karlovcu na programu je u petak s početkom od 18,00 sati.

Ostale utakmice 18. kola,
petak:

Hrvatski dragovoljac – Belišće 3:2
subota:
Marsonia – Opatija 1:4
Dugo Selo – Grobničan 0:0
Trnje – Bjelovar 0:0
Radnik – Kustošija 1:2
Mladost – Jadran Poreč 5:0
Jadran LP – Karlovac 1919 3:1

2. NL Supersport