PAZINKA – KRK 2:1

Igralište: Gradski stadion

Gledatelja: 70

Sudac: Marko Tićak (Rijeka)

Strijelci: 1:0 Žgomba (16), 1:1 Smojvir (22), 2:1 Žulić (60)

Žuti kartoni: Žulić, Flegar (Pazinka-Pazin), Miš-Mešić (Krk)

PAZINKA-PAZIN: Mendiković, Pavat (46 Babić), Rojnić, Pinčan, Rudela, Žulić (89 Čule), Matika, Žgomba, Nikles (56 Prenc), Ivetac (67 Flegar), Rabar

KRK: Vargić, Rudan, Turkalj, Klenovšek (81 Dvorničić), Lucić, Jelić (75 Šarić), Aščić (81 Jurešić), Smojvir (81 Berisha), Bokulić, Jurešić,  Miš-Mešić (46 Traub)

Ni u trećem kolu proljetnog dijela nogometaši Krka nisu uspjeli zabilježiti pobjedu, ovaj put u Pazinu poraženi su od NK Pazinke 2:1.

Dosta tehničkih pogrešaka u zadnjoj liniji, nepreciznost i dekoncentriranost napadača u odsutnim trenucima za postizanje pogodka, trenutačno slaba forma pojedinih igrača, te loš i grbav teren, razlozi su poraza ne samo u Pazinu nego i u prvom kolu u Puli u srazu sa Uljanikom. Nogometaši Krka slično su krenuli i na početku prvenstva, zakazavši igrom i rezultatom, no moramo biti strpljivi jer je kvaliteta neupitna, samo se neke stvari trebaju posložiti. Nadamo se već slijedeće kolo, kada u Krk stiže ekipa Rudara iz Labina.

U Pazinu utakmica sa malo prilika na jednoj i drugoj strani. Domaćin je iskoristio darove obrane protivnika, dok su gosti samo jednom poentiral. Loš i neravan travnjak nije dozvoljavao razvijanje igre, što je prvenstveno pogodovalo ekipi domaćina koja je bila vidljivo tehnički slabija od gosta. Na odmor su ekipe otišle sa po jednim zgoditkom u svojoj mreži. Oba su postignuta na skoro identičan način, šutom sa distance u malu mrežicu gdje su vratari Vargić a potom Mendiković bili nemoćni. Sve ostalo što se događalo u prvom dijelu, a većim dijelom u drugom bila su upošljavanja igrača dugim loptama  te igranje na kiks stopera, jer svaka kombinatorika bila je lutrija s obzirom na neravni teren i naravno time teška kontrola lopte.

Pazinjani su u 60 min. utakmice dočekali jednu takvu grešku stopera i kapetana krčana Turkalja, koji je u začetku akcije svoje ekipe loptu dao u noge protivniku a napadaču Žuliću nije bilo teško poentirati za vodstvo svoje ekipe od 2:1. Do kraja utakmice domaćin se grčetivo brani a nogometaši Krka nastoje svim silama izjednačiti rezultat. Smojvir, potom Jelić i na kraju Berisha iz dobrih prilika, ne uspjevaju svojoj ekipi donijeti barem bod sa gostovanja i nakon zadnjeg sučevog zvižduka moglo je početi slavlje domaćina na terenu za igru a potom i pjesma iz svlačionice, ipak je pao lider.

Ne preostaje ništa drugo nego strpljivo čekati i dočekati povratak forme nekih igrača, a naročito povratak golovima mladog napadača i najboljeg strijelca Jelića koji uz devet postignutih zgoditaka u prvom dijelu prvenstva, konkurira za najboljeg strijelca lige, no svi čekamo njegov prvi zgoditak u nastavku sezone. 

Utakmica 17. kola. Nk Krk – Nk Rudar igra se u subotu s početkom u 15,30 sati.

Utakmice omladinskih selekcija kluba:

Nk Krk – Nk Kozala  5:1 ( 4:0 ) – U-10 – početnici – 13 godišnjaci

Strijelci: Niko Gašpar 3x , Niko Mišković i Erik Velnić. 

Nk Krk – Nk Crikvenica  4:4 ( 2:2 ) – U-9 – početnici – 9 godišnjaci

Strijelci: Paolo Morožin 3x i Lovro Grgantov.

Nk Krk – Nk Crikvenica  0:0 – U–11 – početnici – 11 godišnjaci

Nk Lokomotiva – Nk Krk  2:0 – kadeti

Nk Lokomotiva  – Nk Krk  3:0 – juniori