POMORAC 1921 – KRK 1:0

Igralište: Igralište u Žuknici

Gledatelja: 150

Sudac: Daniel Starčević (Pula)

Strijelac: 1:0 Lapić (43)

Žuti kartoni: Babić, Pintarić, Lapić (Pomorac 1921), Lucić, M. Jurešić, Zec (Krk)

Crveni karton: Lucić (90+2, drugi žuti)

POMORAC 1921: Nicoletti , Dundović  (72 Rumora ), Leko , Babić , Ende , Žeželj, Sobotinčić (82 Šantek ), Lapić  (72 Dorčić ), Pintarić , Matković  (68 Brkljača ), Mendrila  (68 Blečić )

KRK: Vargić , M. Jurešić , Turkalj , Bokulić , Rudan  (82 Šarić ), Lucić , Aščić , Smojvir , Klenovšek  (81 D. Jurešić ), Traub  (62 Zec ), Jelić

Nk Krk – Nk Pomorac 1921  7:1, bio je krajnji rezultat dvoboja 9. kola jesenjeg dijela prvenstva, utakmice odigrane u Krku 22. listopada prošle godine. Proljetni dvoboj 22. kola 3. HNL – zapad dvaju takmaca u Kostreni, po mnogočemu je podsjećao na jesenski susret, osim po promašenim zicerima napadača krčana. Čak desetak, što zicera i povoljnih prilika za postizanjem zgoditaka uspjeli su neiskoristiti napadači lidera prvenstva, dozvolivši limitiranoj domaćoj ekipi da sa minimum udaraca prema golu protivnika, jednom pogodi i osvoji sva tri boda na svojoj Žuknici.

Visoko postavljena ekipa Krka već od prve minute preuzela je inicijativu nad domaćinom te već u 12 a potom i minutu kasnije, identičnom akcijom preko lijevog boka, najprije preko Rudana a potom Klenovšeka, natjerala na panično izbijanje lopte stopera Kostrenjana iz svog peterca. U 15 minuti odigrana je akcija utakmice, brzom izmjenom lopte srednjaka gostiju Lucić – Aščić uposlen je Klenovšek koji se našao potpuno sam duboko u šesnaestercu domaćina i kad su svi očekivali siguran zgoditak ,upućena  lopta zamalo promašuje vrata. Nogometaši Krka ne posustaju već i dalje na konopcima drže domaćina ne dozvolivši mu izlaz preko centra. U 20 min. dogodila se dvojbena situacija nakon slobodnog udarca dosuđenog za Krk na nekih dvadesetak metara udaljenosti od gola Pomoraca. Jurešić stariji fino je prebacio postavljeni obrambeni zid, vratar Nicoletti vrškom prstiju uspio je dotaknuti loptu koja se od grede odbila u pod a potom je izbijena u polje. Nogometaši Krka tražili su od glavnog suca da prizna zgoditak, no isti je konzutirajući se sa svojim pomoćnikom, samo odmahnuo rukom. Činjenica je da pomoćnik Perkov nije ni mogao vidjeti dali je lopta prešla liniju ili ne, jer je u tom trenutku bio na liniji visine 16 m. umjesto kornera. Poslije utakmice rekao je da lopta nije cijelim obujmom prešla crtu ( op.a ). U 30 minuti vidjeli smo još jednu uspješnu intervenciju igrača susreta vratara Nicolettija, kada je obranio pravu bobmu upućenu od strane Lucića pod samu gredu, izbivši loptu u korner. A onda se desilo ono što se većinom događa kada promašite toliko prilika, a to je primanje zgoditka  u svoju mrežu. Dogodilo se to na samom kraju prvog dijela, točnije u 42 min. utakmice, nakon jedne od rijetkih tranzicija prema napred igrača Pomorca. Nakon jedne osvojene lopte na svojoj polovici usljedilo je precizno poigravanje napadača Lapića koji je bio brži od krčkih stopera te sa linije 16 m. precizno pogodio donji desni kut nemoćnog Vargića.

U drugom dijelu odmah na početku Vargić je morao intervenirati, izbivši loptu nogama nakon jedne neopreznosti u svojoj obrani, da bi potom opet nastupili promašaji krčana, najprije Smojvira u 52, Jelića u 65 pa redom Trauba, Klenovšeka pa opet Jelića. Mogao je i domaćin u dva navrata bolje iskoristiti svoju brzu tranziciju, nakon što su nogometaši Krka krenuli na sve ili ništa, ostavljajući dosta slobodnog prostora iz svojih leđa. Posljednih petnaestak minuta nije se tako reći ni igralo jer su domaći igrači više ležali nego pokušavali igrati, tražeći pomoć od svog fiziterapeuta kada je to bilo vrlo upitno. Sve to nije sankcionirao najslabiji akter susreta sudac Starčević iz Pule, koji je svojim dvojbenim odlukama, na jednoj utakmici bez tenzija i grubosti, usadio nervozu u igrače, nepotrebno vadeći žute kartone. Umjesto produžetaka od najmanje desetak minuta, isti sudac produžio je istu za četiri ne obračunavši prekide zbog ležanja i izmjena igrača, te odsvirao kraj za veliko slavlje ni krive ni dužne pobjedničke  domaće ekipe. 

Bodovna razlika na tabeli 3. HNL – zapad, ostala je ista jer su prvi pratioci krčana, ekipa Vinodola i Uljanika, također poraženi od svojih protivnika.

Slijedi pauza u slijedećem 23. kolu, zbog odustajanja od natjecanja ekipe Novigrada, a onda utakmica u gostima sa Crikvenicom 13.05., koju se mora dobiti da bi se osvojila toliko željena titula prvaka i time izborile dodatne kvalifikacije za viši rang takmičenja.

Utakmice mlađih selekcija kluba:

Nk Grobničan – Nk Krk  2:2 – U 10

Strijelci: Vito Vrček i Erik Velnić

Nk Krk – Nk Zamet  0:1 – Ml. pioniri

Nk Krk – Nk Zamet  4:1 – St. pioniri

Strijelci: Alin Hadžić 2x, Jakov Fantov i David Linardić

Nk Krk – Nk Halubjan  0:0 – kadeti

Nk Krk – Nk halubjan  4:1 – juniori

Strijelci: Noa Miš Mešić, Emanuel Mrakovčić, Mihael Radić i Adnan Husić.

Utakmice selekcija U-9 i U-11, odgođene su na zahtjev Nk Naprijed i odigrati će se naknadno.