POMORAC 1921 – KRK 3:2

Igralište: Žuknica

Gledatelja:  100

Sudac: Zvonko Radić (Kastav)

Strijelci: 1:0 Devčić (21), 2:0 Muminović (75), 3:0 Lončar (80), 3:1 Belobrajdić (83), 3:2 Klenovšek (90)

Žuti kartoni: Sobotinčić, Stranić, Mendrila, Lončar, Muminović (Pomorac 1921), Vidmar (Krk)

POMORAC 1921: Šestan, Stranić, Babić, Dorčić (60 Žeželj), Sobotinčić, Devčić (64 Muminović), Ende, Vinković (60 Čanković), Lončar, Ratin (36 Krpan), Mendrila (60 Rumora)

KRK: Tanjić, Rudan, Turkalj, Klenovšek, Traub (69 Berisha), Vidmar (55 Husić), Lucić, Aoyama (46 Sokolić), Mikulica, Pozderac (55 Belobrajdić), M. Jurešić (73 D. Jurešić)

Porazom u posljednjem kolu od limitiranog protivnika Pomorca iz Kostrene, igrači Krka završili su sezonu na petom mjestu 3. HNL – zapad, propustivši se eventualnom pobjedom vratiti na četvrto mjesto. Uspjeh ili neuspjeh sezone s obzirom na utrošena znatna financijska sredstava, utvrdit će stručna analiza, a o svemu će svoj sud dati predsjednik i Izvršni odbor kluba.

U sljedećem razdoblju biti će potrebito prvenstveno riješiti infrakstrukturne probleme utvrđene sa strane natjecateljske komisije HNS – a, a onda prema financijskim mogućnostima izvršiti adekvatne promjene u selekciji prve ekipe, te dalje jačati rad u omladinskom pogonu kluba. Posla na pretek a vremena uvijek malo, no uz maksimalno zalaganje svih članova kluba, perspektiva i daljnji rast kluba u svim segmentima je zagarantirana.

Dosta promašaja i nesnalaženja napadača u odsutnim trenucima, niz početničkih grešaka u predaji lopte u napadačkom dijelu ekipe, pad u igri naročito u periodu od 60 do 80 minute utakmice, te vrsne obrane vratara domaćina, uzroci su poraza krčana koji su posljednju utakmicu odigrali u nižoj brzini.

U 8, 20, i 40 minuti igrači krka ne uspjevaju okruniti pogotkom svoju dominaciju u prvom dijelu utakmice. U prikama su bili Klenovšek dva puta i jednom Vidmar, a u više navrata vidjela se nespretnost napadača Trauba i Vidmara u zadnjem pasu i utrčavanju u prazan prostor.

U 21 minuti utakmice napadač domaćih Vanja Devčić, koji se ovom utakmicom oprostio od aktivnog igranja, iskoristio je jedan odbijanac u šesnaestercu gostiju te kroz vratara Tanjića doveo svoju ekipu u vodstvo od 1:0.

Drugi dio započeo je velikom prilikom mladog Sokolića, koji je dobio priliku zaigrati početkom drugog poluvremena, no glavom je promašio čitavu loptu i naravno gol. U 62 minuti vratar Šestan bravurozno brani udarac Klenovšeka i vadi loptu ispod grede, da bi u nastojanjima krčana za izjednačenjem ostala jedna rupa na desnom boku koju iskorištava Muminović te on nikoga ometan izlazi sam pred krčkog vratara i poentira za 2:0.

Trener Kraljić vrši niz izmjena u ekipi dajući priliku nekim juniorima i kadetima da okuse seniorsko igranje nogometa, te se to osjetilo naročito u prijenosu lopte na protivničku polovinu terena. Izlaskom Jurešića, ponajboljeg igrača krčana u prvenstvu, oslabljen je desni bok, te to u jednoj kontri u 80 min. utakmice iskorištava Lončar, kao i kod predhodnog pogotka izlazi sam pred Tanjića i pogađa za vodstvo od 3:0.

U 83 minuti Belobrajdić nakon drugog pokušaja konačno uspjeva savladati vratara domaćih i smanjuje vodstvo na 3:1. Karaterističnim solo prodorom Klenovšeka i pogotkom u 90 min. igrači krka ” pale vatru ” u domaćim redovima, a u sučevoj nadnoknadi Belobrajdić ne koristi zicer za izjednačenje rezultata i priliku da donese bod svojoj ekipi. 

Slijedeću subotu 04.06. Nogometni klub Krk organizira event u općini Malinska – Dubašnica. Program započinje u 10,00 sati na rivi u Malinskoj, gdje će uz trenere i vodstvo biti predstavljenje sve selekcije i škole nogometa kluba.

Nastavak je to aktivnosti od prošle godine i odluke da se klub predstavi u svim lokalnim samoupravama našeg otoka. 

Omladinske selekcije kluba:

Morčići su odgodili svoje utakmice na zahtjev gostiju sa Grobnika.

Pioniri su završili prvenstvene dvoboje, zbrojem bodova najuspješnija su ekipa lige te će biti moguć plasman u viši rang takmičenja.

Kadeti i juniori igraju svoje utakmice u ponedjeljak 30. svibnja ( ponedjeljak ),te se očekuje promocija selekcije juniora u prvake svoga natjecanja.