RADNIK KRIŽEVCI – KRK 2:1

Gradski stadion.

Gledatelja: 400

Sudac: Ivan Vučković (Zagreb)

Strijelci: 1:0 M. Mladen (59), 1:1 Lucić (75), 2:1 Allyson (90+5)

Žuti kartoni: Mihalinec, Allyson (Radnik), Jelić, Bokulić (Krk)

Crveni kartoni: Katalenac (90+5, nasilničk ponašanje), Pervan (90+5, drugi žuti karton), Delibegović (90+5, nasilničko ponašanje)

RADNIK KRIŽEVCI: Koprić, Bakula (89 Kovač), Orlović, Mačković, H. Mladen (60 Katalenac), M. Mladen, M. Srbljinović, Šabijan (72 Tihelka), K. Srbljinović, Mihalinec (60 Allyson), Vukić (46 Lesjak)

KRK: Vargić, Bokulić, Milinović, Begonja (67 D. Jurešić), M. Jurešić, Delibegović, Lucić, Pervan (67 Dukađin), Jurica (67 Klenovšek), Burul (67 Dvorničić), Jelić (90 Kosić)

Kada bi nadležni ukinuli produžetke poluvremena i utakmica, nogometaši Krka bi na svom saldu imali toliko više bodova da se sigurno ne bi borili za opstanak u drugoligaškom društvu.

Opet olako primljeni pogodak daleko u sudačkoj nadnoknadi i gubitak značajnog boda doveli su opravdane strijepnje u opstanak, tri kola prije kraja prvenstva.

Nogometaši Krka ušli su u utakmcu hrabro i naravno sa respektom prema domaćinu koji se bori zajedno sa Opatijom za titulu prvaka. U svih prvih 45 min. nije se znalo koja ekipa je pretedent za naslov a koja se bori za goli život. Trener Tkalčević dobro je proučio domaći sastav te dobro postavljenom igrom odgovorio na sve zahtjeve u datom momentu. Uspjeli su gosti stvoriti nekoliko izrazitih prilika, te je samo sreća spasila domaćine da nisu sa barem dva zgoditka u mreži otišli na odmor. Najbolju priliku za krčane propušta Jelić kada se našao oči u oči sa domaćim vratarem, odlučio se na udarac iako je imao i bolju soluciju u vidu slobodnog suigrača u boljoj poziciji. Vratar Koprić anulirao je njegov udarac. U samom smiraju prvog dijela Jurica odličnim udarcem gađa gol Križevčana, no za radost falili su centimetri, ispriječila se greda. 

U nastavku utakmice nešto agilniji domaćin ali bez izrazitih prilika za gol, no u 59 minuti koriste grešku u predaji lopte na dvadesetak metara od gola protivnika i Mladen neumoljivo gađa za 1:0. U 67 min. utakmice strateg krčana uvodi u igru čak četvoricu svježih igrača ne bi li osvježio svoju ekipu i pokušao doći do zasluženog izjednačenja rezultata. U tome uspjeva u 75 min. utakmice eurogolom Lucića sa preko 25 metara u same rašlje vatara Koprića.   

I kada smo svi očekivali posljednji zvižduk suca Vučkovića iz Zagreba i veliki bod krčana iz Križevaca, dogodilo se ono viđeno već više puta a to je primljeni zgoditak u posljednjim sekundama utakmice, duboko u sučevoj nadnoknadi, točnije u 94 min. utakmice, frustirajuće, neviđeno i stresno, posebno za klupu Krka.  

Tri su kola do kraja prvenstvenih dvoboja, slijedi domaći dvoboj sa Mladosti iz Ždralova, gostujuća utakmica sa Trnjem u Zagrebu, te na kraju domaći dvoboj sa Jadranom iz Ploča.

Ništa još nije izgubljeno i sve se da nadnokanditi uz malu dozu sreće, jer je činjenica da nam je u nekoliko zadnjih utakmica i sreća okrenula leđa s obzirom na ne tako lošu igru već olako primljenim zgodicima u samom smiraju utakmica.

Nažalost u sastavu za predstojeću utakmicu neće biti kartoniranih Jakova Delibegovića i pouzdanog stopera Nikole Pervana a upitni su i još neki igrači zbog ozljeda.

Utakmice 27. kola Druge NL,
petak:
Opatija – Karlovac 1919 1:0
Hrvatski dragovoljac – Grobničan 2:0
Kustošija – Jadran Poreč 4:2
subota:
Trnje – Dugo Selo 0:1
Mladost – Jadran LP 1:0
Marsonia – Hrvace 2:2
Belišće – Bjelovar 2:4

Rezultati omladinskih selekcija kluba:

Nk Grobničan – Nk Krk  1:3 – U-9

Strijelci: Aleksandar Ivanović 2x i Petar Grdinić.

Nk Grobničan – Nk Krk  2:3 – U-11

Strijelci: Leo Troha 2x i Vito Vrček.

Nk Krk – Nk Crikvenica  0:0 – Ml. pioniri

Nk Krk – Nk Crikvenica  16:0 – St. pioniri

Strijelci: Visar Kabashi 6x, David Linardić 2x, Arian Stanić 2x, Dominik Novak 2x, Ejupi Mendi, Adrian Žužić, Ivano Karabaić, David Babij.

Nk Krk – Nk Rudar  2:3 – kadeti

Strijelci: Dado Husić i Jakov Fantov

Nk Krk – Nk Rudar  3:2

Strijelci: Adnan Husić, Marko Gardijan, Emanuel Mrakovčić

2. NL Supersport