RUDAR – KRK 0:0

Igralište: Gradski stadion.

Gledatelja: 100

Sudac: Daniel Starčević (Pula)

Žuti kartoni: Blažina, Bilić (Rudar), Lucić, Miš-Mešić (Krk)

RUDAR: Blažina, Načinović, Golja, Boucaux (60 Rodrigez), Juričić (82 Haličević), T. Rudan, Bilić, Dadić, Kurtić, Hrvat (46 Solari), Stepčić (82 Biljuh)

KRK: Vargić, J. Rudan (82 Dvorničić), Jurešić (64 Budan), Turkalj, Klenovšek, Traub (64 Miš-Mešić), Lucić, Aščić, Smojvir (82 Berisha), Bokulić, Jurešić

Vratar Nk Rudara Paulo Blažina igrač je utakmice dok vratara Krka Ivana Vargića ne možemo ocijeniti jer je svih devedeset minuta bio praktički bez posla, sve to dovoljno govori o tijeku utakmice u Labinu. Nabrojali smo čak 11 izglednih situacija za postizanje pogotka krčana dok je domaćin imao tek jednu polupriliku nakon greške mladog stopera Bokulića.

Revija promašaja počela je od treće minute utakmice kada Klenovšek sa korner crte previše zavrće loptu u povrat prema svom napadaču. Tri minute kasnije brza kontra Krka, lopta dolazi do Trauba iskosa u šesnaesterac, odmjeren udarac pogađa gredu, odbija se do Klenovšeka koji puca preko gola. U desetoj minuti Klenovšek topovski puca a vratar Blažina paradom izbija loptu u korner. Krčani i dalje pritišću, a na tribinama muk i iznenađenje kvalitetnom prezentacijom gosta od samog početka utakmice. U 13 min. najmlađi igrač na terenu Dorijan Jurešić udarcem sa otprilike 20 metara umalo pogađa za vodstvo svoje ekipe a tri minute kasnije i njegov brat zamalo iskosa promašuje vrata domaćina.

Igrala se 35 min. utakmice kada stoper Turkalj idealno proigrava Klenovšeka koji izlazi jedan na jedan ali u odsutnom trenutku lopta mu bježi u vratarovo naručje. Posljednju priliku u prvom dijelu imao je Traub no njegov udarac je završio u rukama pouzdanog golmana Rudara.

U drugom dijelu napadačka igra krčana ne jenjava, stalni je pritisak na zadnju liniju obrane domaćina te je vratar Blažina na stalnim mukama. U 53 min. nova prilika nakon ulaska sa boka Klenovšeka u šesnaest metara, gađa suprotni kut, međutim u zadnji tren ispriječila se noga domaćeg stopera te je lopta odbijena u korner. Trener Tkalčević pojačava napad te uvodi u igru juniorski napadački dvojac Dvorničić i Mešić a potonji se mogao proslaviti odmah u slijedećoj minuti kada je ostao sam samcat okrenut prema golu protivnika, no njegov udarac glavom bio je lak pljen za igrača utakmice vratara Blažinu.

U slijedećim minutama još vrlodobre prilike gosta preko starijeg Jurešića koji je u oba navrata ispremješao obranu domaćina ali je u oba puta već više puta spominjan golman domaćina , izašao kao pobjednik. Posljednju priliku na utakmici imao je Smojvir, ali je zamalo bio prekratak nakon centaršuta Jurešića.

Domaći igrači i navijači jedva su dočekali kraj utakmice veseleći se bodu osvojenom protiv daleko boljeg suparnika a na igračima Krka je da propušteno nadnoknade već slijedeće kolo kada im u goste dolazi ekipa Nehaja iz Senja.

Utakmice omladinskih selekcija:

Nk Krk – Nk Opatija   1:1 – ml. pioniri

Strijelac za Krk: David Kosić

Nk Krk – Nk Opatija  1:0 – st. pioniri

Strijelac: Jakov Fantov

Nk Krk – Nk Jadran Poreč  0:0 – kadeti

Nk Krk – Nk Jadran Poreč  3:2 – juniori

Strijelci: Matija Badurina, Lovro Sokolić i Noa Miš Mešić.