ULJANIK – KRK 1:0

Igralište: Uljanik Veruda

Gledatelja: 55

Sudac: Milan Kukuljan (Podkilavac)

Strijelci: 1:0 Jokić (55′)

Žuti kartoni: Gobbo, Jokić, Posavec (Uljanik), Aščić, Rudan, M. Jurešić, Berisha (Krk)

ULJANIK: Fallata, Rojnić, Ramadani, Gobbo (60 Alves), Jokić (90+1 Mofardin), Cingi (46 Mašović), Posavec, Jereb, Giljanović, Parezanović, Raković (73 Batelić)

KRK: Vargić, Rudan, D. Jurešić (69 Šarić), Turkalj, Klenovšek (69 Dvorničić), Jelić (79 Berisha), Aščić, Smojvir, Zec, Bokulić, M. Jurešić

Lošije izdanje Krčana u Puli i prvi poraz u dosadašnjem tijeku prvenstva. Limitirana ekipa Uljanika imala je veću želju i htijenje te na kraju uz dozu sreće, koja uvijek prati hrabre, uspjeli su na svoj konto upisati tri domaća boda.

Počelo je prilikom Klenovšeka u 12 min. utakmice kada napadač Krka nije iskoristio poklon vratara domaćina. Lob je bio dostatan za čuvara mreže Uljanika no na samoj crti gola ukazao se stoper Ramadani te odbio loptu u polje za igru. U 30 min. utakmice zicer za domaće nakon greške Ašćića i njegove predaje lopte u noge Jereba, udarac je bio zamalo neprecizan. Pet minuta kasnije Jelić je mogao bolje završiti akciju svoje ekipe no i on zamalo promašuje domaća vrata. Deset minuta kasnije isti napadač našao se u još povoljnijoj prilici za postizanje zgoditka nakon nabačaja Jurešića s desne strane, ovaj puta slabo zahvaća loptu i šalje ju visoko preko grede.

Drugi dio utakmice započeo je paradom Vargića nakon udarca sa 16 metara Jokića, da bi potom u istoj akciji igrači Krka stvorili dva zicera, u kojima se iskazao domaći vratar Fallata obranivši zicere iz neposredne blizine Smojviru te čudesno Jeliću sa tri metra od gola. Nakon udarca iz kuta opet je u prilici Smojvir da glavom zakuca loptu u mrežu, no pokazalo se da isti u subotu nije imao svoj dan. U slijedećoj akciji domaćin kažnjava propuste gostiju te postiže zgoditak nakon udarca sa linije šesnaest metara, lopta pogađa kapetana Zeca u nogu, vara Vargića i odsjeda u mreži za veliko slavlje igrača Uljanika. U 78 minuti utakmice mogli su domaćini povisiti na 2:0 nakon velike greške Vargića koji je prilikom ispucavanja lopte iz svog šesnaesterca, zaboravio na neravnine travnjaka na Verudi te uposlio napadača Alvesa, koji srećom loptu šalje pokraj vratnice. I na drugoj strani u 90 minuti utakmice greška domaćeg vratara koju ne iskorištava Smojvir i propušta donesti svojoj ekipi barem bod sa gostovanja i tako zadržati neporaženost u prvenstvu.

Slijedeće kolo igrači Krka dočekuju ekipu Kraljevice te se od te utakmice, osim pobjede, očekuje veća odlučnost pojedinih igrača domaće ekipe, naročito u vršku napada. U ekipu se vraća i stožerni igrač Lucić koji je bio odsutan zbog žutih kartona.