VINODOL – KRK 1:0

Igralište: Bahalin

Gledatelja: 150

Sudac: Marin Rožman (Rijeka)

Strijelac: 1:0 Buljat (69)

Žuti kartoni: Bogdanić, Barac (Vinodol), Aščić, Badurina (Krk)

VINODOL: Baričević, Barac, Peričić (72 Mađovski), Mazzarolli, Filipović, Tonković, Petrinović (72 Dedić), Bogdanić (87 Nekić), Tomić, Kosić (69 Rubčić), Buljat (87 Butković)

KRK: Vargić, Rudan, Jurešić (71 Miš-Mešić), Turkalj, Lucić, Jelić (82 Badurina), Aščić, Smojvir (71 Zec), Bokulić, Dvorničić (59 Klenovšek), Jurešić

U pred zadnjoj utakmici natjecanja u 3. HNL – zapad nogometaši Krka nisu uspjeli osigurati naslov prvaka, te im se to stavlja pod imperativ u posljednjem kolu prvenstava, gdje kao domaćin dočekuju posljednje plasiranu ekipu natjecanja Nk Medulin.

U derbiju kola sa Nk Vinodolom od početka utakmice, posjed lopte, tečnost igre, ukazivalo je na superiornost i sigurnu pobjedu lidera, no promašaji i neudlučnost krčkih napadača u prvom dijelu dvoboja uvelike su podsjećali na niz utakmica u drugom dijelu prvenstva, gdje su nogometaši Krka u prvom poluvremenu diktirali tempo ali i promašivali niz zicera, da bi u drugom dijelu igrački pali i fizički i psihički. Rezultat tome je totalni fijasko u proljetnom dijelu, što se tiče gostujućih utakmica, i samo zahvaljujući kiks utakmicama drugih pretedenta za naslov, nogometaši Krka ulaze u zadnje kolo prvenstva sa najrealnijom mogućnoštvu za osvajenjem titule prvaka. Analize stručnih osoba za sport u klubu, na kraju prvenstvenih utakmica i slijedeće dvije utakmice doigravanja, biti će putokaz u slijedećoj nastupajućoj sezoni u svezi napretka i struke i igrača.    

Nakon superiornog početka najbolja prilika zbila se u 26 min. kada se Jelić našao oči u oči sa vratarem Baričevićem, no iskusni vratra domaćina bio je pobjednik u tom dvoboju. Minutu prije toga mladi Dvorničić umjesto da se odluči na udarac sa otvorene pozicije, ide upošljavati u dubinu svog suigrača i lopta završava u gol autu. U 32 min. napadača Krka Smojvira, iznenađuje jedan odbijanac te se u idealnoj prilici ne snalazi da zatrese mrežu protivnika. Minutu kasnije Aščić u padu puca, no igrač utakmice vratar Baričević, blokira udarac na samoj crti gola.   

Drugi dio dvoboja na Bahalinu otvara ekipa Vinodola zicerom, no vratar Vargić na samoj crti gola dobro intervenira i zadržava egal. U slijedećem napadu prilika za Krčane, Jurešić stariji ulazi sa boka u 16 m. no iskusni Baričević anulira njegov udarac. U 67 min. dosuđen je slobodan udarac za domaće na nekih sedamnaest metara od gola Vargića, Tomić lukavo preko postavljenog zida gađa sam donji kut,no vratar Krka iskazuje visoke kvalitete i izbija loptu u korner. U 69 minuti utakmice zgoditak za domaće, u režiji napadača Buljata, a na kiks stopera krčana, već više puta viđeno tijekom proljetnog dijela prvenstva. Zadovoljni vodsvom, domaćin se povukao na svojih tridesetak metara od gola, te uspješno odoljeva konfuznim i nervoznim napadima gostiju,naročito kako se susret sve više bližio kraju. Nakon četiri minute produžetka sudac Rožman odsvirao je kraj, utakmice u kojoj je na prikazano najrealniji rezultat bila podjela bodova.

Slijedeće posljednje kolo nogometaši Krka dočekuju posljednje plasiranog i budućeg člana nižeg ranga, ekipu Medulina. Na lideru prvenstva je da nogometnom predstavom dostojnom prvaka, uz podršku mnogobrojnih navijača, osvoje toliko priželjkivani trofej, naslova najbolje ekipe 3HNL – zapad. Pobjedom igrači Krka stiječu pravo, kao prvak u natjecanju, dodatne kvalifikacije za ulazak u viši rang takmičenja. U bubanj ulaze pet pobjednika trećih liga u državi i četrnaesto plasirana ekipa 2. HNL. Izvlače se parovi i igraju se dvije utakmice, jedna u gostima a druga domaćinska.

Molimo sve simpatizere i navijače Nogometnog kluba Krk da dođu iduću subotu s početkom u 17,30 sati, podržati svoju ekipu u povijesnom iskoraku ka naslovu prvaka 3. HNL – zapad.

Utakmice mlađih selekcija kluba:

Nk OŠK – Nk Krk  3:2 – ml. morčići

Strijelci: Lovro Grgantov i Romano Barbalić

Nk OŠK – Nk Krk  3:2 – st. morčići

Strijelci: Noel Sokolić i Niko Mišković

Nk Lokomotiva – Nk Krk  0:0 – ml. pioniri

Nk Lokomotiva – Nk Krk  2:1 – st. pioniri

Strijelac: Filip Juras

Selekcija U- 10 odgodila je utakmicu na zahtjev gostiju iz Grbci.

Na turniru ” Crni jančić ” održanom u nedjelju u Baški, ekipa morčića Nk Krk osvojila je treće mjesto i imala najboljeg vratara u vidu Amara Kadušića.