VINODOL – KRK 2:2

Igralište: Bahalin.

Gledatelja: 100.

Sudac: Ivan Šantić (Kastav)

Strijelci: 0:1 Traub (5), 1:1 Ž. Tomić (60), 1:2 Mikulica (82), 2:2 Ž. Tomić (90+1)

Žuti kartoni: Tonković, Brdar, M. Tomić, Filipović (Vinodol), Traub, Jurešić (Krk)

Crveni karton: Filipović (Vinodol, 89′, drugi žuti)

VINODOL: Poljanec, Mendrila (46 M. Tomić), Hrmić, Peričić (46 Petrinović), Brdar, Filipović, Tonković (46 Šanić), Grbac (80 Lenac), Ž. Tomić, Buljat (72 J. Nemetz), N. Nemetz.

KRK: Tanjić, Rudan, Turkalj, Klenovšek (80 Miš-Mešić), Traub (61 Vidmar), Aščić (61 Badurina), Lucić, Aoyama (49 Zec), Mikulica, Pozderac, Jurešić (80 Belobrajdić).

U nogometnoj igri uvjek se govori da je bod u gostima dobar, međutim sa subotnjim protivnikom, posljednje plasiranom ekipom 3. HNL – zapad, smatramo to neuspjehom. 

Igrale su se posljednje minute utakmice uz vodstvo Krka 1:2, kada je nakon jednog prekida i auta na visini šesnaesterca Krka, isključen domaći igrač zbog prekršaja na igraču gostiju Badurini, koji je laktom pogođen u glavu u obrambenom zadatku u svom šesnaestercu. Nakon isključenja i desetoricom igrača u polju, domaćin je pristupio ubacivanjem lopte u igru iz auta. Marijan Tomić uspio je ubaciti loptu do svog prezimenjaka Željka u peterac Krka, a obrana na čelu sa vratarem Tanjićem slabo je reagirala i strijelac prvog gola iz neposredne blizine pogađa za izjednačenje i donosi bod svojoj ekipi u već izgubljenoj utakmici.

Počelo je kako se samo poželjeti može, nakon početne inicijative već u petoj minuti napadač Traub iz blizine pogađa za vodstvo svoje ekipe od 0:1. Krčani se nisu zadovoljili brzim vodstvom te i dalje demonstriraju svoju nadmoć, međutim ne pogađaju iz idealnih prilika u 25, 30, 33, 34 minuti preko Pozderca, Aščića i dvaput Jurešića. U samom smiraju umalo kazna za propušteno u prvom naletu domaćina, no vratar Tanjić obranio je udarac Brdara iz blizine.

U drugi dio, kako se i očekivalo, domaćin ulazi agresivnije no sve njihove akcije završavale su u nogama stopera Krka. U 60 min. utakmice dosuđen je slobodni udarac za Vinodol na nekih 25 m. od gola Krka. Udarac preko živog zida izveo je Željko Tomić i pogodio ispod grede vratara Tanjića za 1:1. Iako je pri udarcu bura dala ubrzanje lopti, uz dojam je da je vratar Krka mogao bolje reagirati jer je lopta išla u njegov kut. Nakon izjednačenja rezultata Krčani ponovno uzimaju posjed i igru u svoje noge te stvoraju šanse preko Pozderca u 65 i 75 minuti utakmice, no u tim akcijama najprije se istaknuo vratar domaćih Poljanec a potom je Pozderac pucao zamalo preko gola. Mreža domaćina konačno se drugi put zatresla u 82 min. utakmice rijetko viđenim udarcem Mikulice sa 25m, u same rašlje nemoćnog vratara Vinodola, koji je loptu ispratio samo pogledom.   U ovoj utakmici, kao i u predhodne dvije, pokazala se nemoć i dekoncetracija prilikom  realizacije stvorenih prilika Krčkih napadača, te je to razlog i trenutačnog lošeg plasmana ekipe od očekivanog.

Moramo se okrenuti već slijedećem kolu i domaćoj utakmici sa ekipom Buja uz optimizam da nas moraju krenuti i golovi i bodovi.Utakmica počinje u subotu u 15,30 sati.